Klumpesnusk 2006-2016

Jag skriver väldigt sällan här numera. Det finns orsaker varför.

Den huvudsakliga orsaken är att mina behov att ventilera tankar kring sex, samlevnad och allt möjligt annat är annorlunda än när jag började skriva den här bloggen. Jag började skriva den här bloggen för nästan tio (!) år sen och under dessa tio år har jag som person vuxit, förändrats och utvecklats på sätt som är oerhört svåra att sammanfatta i ett blogginlägg.

Jag har inte riktigt samma energi att skriva. Det kräver tid och energi att skriva bra inlägg, just nu är det tid och energi jag inte riktigt har på samma sätt som när jag började skriva. När jag började skriva bloggen hade jag tillgång till jättestora sjok av ledig tid som bara var min egen – idag är situationen annorlunda. Med ett heltidsarbete och en fritid som fylls av många fler intressen än för tio år sen har utrymmet för att skriva en blogg krympt.

Prioriteringarna har förändrats i takt med att jag förändrats. Mitt sätt att utvecklas har ändrats. Jag väljer andra sätt att komma i kontakt med människor.

Sen har vi de mindre roliga orsakerna.

Så här är det nämligen. Jag tycker att det koncept med sexbloggar som fanns när jag började skriva har dött sedan länge. Idag finns det nästan inga kvalitativa sexbloggar. De flesta bloggar är uselt skrivna pseudo-amatörporrbloggar som krystar ur sig uselt material sju dagar i veckan. Det är inte min grej och jag känner mig mer och mer som om den här bloggen står som ensamt högvattenmärke i ett hav av gyttja och skräp.

Jag är dessutom en obotlig snobb och kommer från en hög-intellektuell akademisk släkt och tradition vilket gör att jag inte riktigt orkar med många populistiska trender. Vidare är jag trött på hur media/omvärld/etc tar saker som är viktiga för mig och paketerar dem som snabba, glättiga, ytliga paket. Blåsta journalister som aldrig kämpat, aldrig tänkt, aldrig reflekterat men som skriver korkade artiklar eller gör blåsta reportage om polyamori som om det var en trend i stil med att äta mer broccoli.

En annan stor orsak är att jag börjat känna mig låst bakom pseudonymen ”Klumpesnusk”. I början var det en befrielse att skriva under ett antaget namn, men det senaste året har jag känt mer och mer att det är en boja och att jag sitter fast i den här karaktären. Det i sin tur har gett min kreativitet en brist på syre vilket fått mig att sluta skriva, både här och i största allmänhet.

Allt har sin tid, sin era. Jag tror att det för mig är dags att ta avsked av Klumpesnusk och hitta nya sätt att skriva, att uttrycka mig och att utforska min sexualitet och mina tankar kring sex och samlevnad. Det här är inte ett lätt beslut men ju mer jag tänker på det, desto mer rätt känns det.

Allt som finns här kommer att lämnas tills vidare för framtiden. Över 2300 publicerade inlägg och i skrivande stund exakt 9000 kommentarer finns att läsa. Jag låter det vara tills/om jag känner att det är dags att stänga arkivet.

Jag vill också tacka alla som funnits med på den här resan. Läsare, gästskribenter, sponsorer. Alla! Tack!

Läs även dessa inlägg:

7 tankar kring ”Klumpesnusk 2006-2016

 1. Karin J

  Tack för intressant och klok och provokativ läsning under många år, önskar dig och Blanka ett fint liv tillsammans
  Kakan.

  Svara
 2. Prinsessan

  Kommer sakna dig och din blogg. Lycka till med livet. Någonstans, någon gång kanske vi ses igen……

  Svara
 3. Anna

  Hej Klumpe! jag antar att var sak har sin tid. Jag vill bara berätta hur mkt denna blogg bidragit till att jag idag har en mycket sundare syn på sex och kroppar än för typ tio år sedan. jag har blivit mer frigjord, vågat göra saker, vågat säga nej. Den här bloggen var för mig ett alternativt till alla andra skildringar av sex i samhället. Vill tacka för den tid som varit, den har varit mkt betydelsefull för mig och säkert för många många fler!

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Jag är glad att mina tankar och ord har kunnat ha en så positiv effekt på dig, ditt liv och din sexualitet. Lycka till och tack för att du läst 🙂

   Svara
 4. Per L

  Det var tråkigt att läsa att du lämnar den här bloggen. Speciellt när jag hittade den (och blev förtjust i den) för inte alls så länge sedan.

  Jag förstår emellertid varför då gör det efter att ha läst ditt välformulerade inlägg. För mig som ny bloggare är det mycket imponerande att du drivit bloggen så otroligt länge och dessutom lyckats fylla den med så mycket intressant material.

  Känner jag mig själv rätt så blir jag nog inte så långvarig i bloggvärlden. Jag har just börjat inse hur otroligt svårt det är att locka till sig läsare (rätt typ av läsare) och det påverkar åtminstone min motivation ganska negativt. Men den som lever får se. I grund och botten skriver jag för mig själv (jag skriver av mig helt enkelt). Principen är inte helt olik då jag i 20-årsåldern lödde ihop min egen piratradiostation för FM-bandet och spred radiovågorna ut över det lilla norrländska samhället. Rätt övertygad om att jag inte hade en enda lyssnare men jag pratade på i alla fall. Pratade för mig själv. Och ibland är det ju motivation nog.

  Avslutar denna kommentar med att tacka dig för den tid du lagt ner. Skulle det visa sig att jag har en tredjedel av din energi och engagemang så är jag mer än nöjd!

  Svara
 5. Lennart

  Sen många år tillbaka hade jag en blogg. Skrev och skrev. Så kände jag att jag inte hade något att skriva om längre, mittl iv är så trist och innehållslöst. Jag la ner bloggen. Det blev ett tvång att skriva! Prutt. Då fick jag mail om att börja om igen. Jag startade en ny blogg. Men så fick jag samma känsla igen. Jag har inget att komma med egentligen. Vem vill läsa om det? Nu har jag instagram, lägger upp en bild och skriver några rader. Passar mig bättre.

  Svara

Skriv en kommentar!