Vikthetsen från skvallerblaskorna

Jag avskyr skvallertidningar. Verkligen avskyr. Flera av de problem som vårt samhälle lider av syns tydligast i skvallerblaskorna, och omvänt fortsätter dessa vedervärdiga publikationer att propagera för problem.

Tydligast är deras besatthet kring kändisars vikt, och hetsen kring densamma. Dessa ”tidningar” (jag använder det ordet enbart för att beskriva nåt som är tryckt på papper) saknar helt etik och moral. De hetsar på sjuka ideal för att sälja tidningar.

IMG_20151024_132958

Ovan är ett foto jag tog med min telefon på två skvallerskitblaskor som stod i ett tidningsställ bredvid varandra. Jag är inget jättestort fan av kändisar eller konceptet med kändisar, men varje gång jag ser nån av de här idiotiska blaskorna som grottar sig i kändisar, och speciellt kändisar eventuella vikt- och matvanor blir jag jävligt arg.

Totalt ser jag fyra rubriker varav två är huvudnumren på respektive sida. Båda vältrar sig i ett fullständigt motbjudande hetsande kring kändisars kroppar, antydda viktproblem och/eller frossande i mat.

Ska det här vara nåt som säljs i handeln? Vad säger det om vår människosyn och vad skapar det här för tankar och känslor exempelvis hos unga människor som lätt tar emot nya intryck?

Läs även dessa inlägg:

4 tankar kring ”Vikthetsen från skvallerblaskorna

  1. Johan

    Hej! Du/ni borde göra en buske tävling igen?? trött på allt rakat och media skit där ute.
    Johan/kille 31.

    Svara

Skriv en kommentar!