Sexdrift och tabun

Att säga att det finns gott om tabun kring sex och njutning är ingen nyhet för de flesta, oavsett var man befinner sig på den sex-positiva skalan. Jag tycker själv det är ganska komiskt hur sex än idag associeras med ”syndigt” och ”förbjudet”, ofta använt av olika företag för att försöka sälja saker. Men visst, det kommer från mig som inte tycker sex är märkligt eller förbjudet alls, utan mer en rolig och skön sak man kan ägna sig åt med partners eller vänner.

Jag och Blanka har ett sexliv som många normala säkert skulle tycka är rätt extremt. När jag tittar i backspegeln är jag helt övertygad att jag själv för tio år sen skulle sagt samma sak. Det är spännande hur saker ändras. Det finns gott om moraltanter som oroar sig över ”extrem” sexualitet, jag finner det också komiskt (och irriterrande!) att sex fortfarande används som ett slagträ av självutnämnda ”moralens väktare” för att försöka kontrollera människor. Skambeläggelsen kring sex är fortfarande tjock, men jag hoppas och tror att det här sakta håller på att eroderas bort.

För de flesta människor tror jag känslan av ”förbjudet” och ”tabu” driver deras sexlust. Det som är förbjudet är ju spännande, det är något som genomsyrar vårt samhälle. Försök bara förbjuda en femåring från nånting och de kommer automatiskt att försöka göra det. Vuxna människor är detsamma, sex är ”syndigt” och därför är det spännande.

Ibland kan jag sakna den där känslan av förbjudet. Numera är sex för mig mest en kategorisering mellan saker jag gjort och gärna gör om, saker jag vill testa, saker jag gjort och inte är intresserad av att göra om eller saker jag inte tänder på. Den sistnämnda kategorin är extra knepig eftersom det finns en hel del saker jag sagt mig inte vara intresserad av men som jag sedan testat och gillat. Visserligen bevisar det väl mest bara att jag är en vanlig människa med en relativt genomsnittlig uppsättning hämningar, men Blanka försitter sällan ett tillfälle att leende påpeka alla saker jag sagt jag aaaaaldrig skulle göra men sedan gjort och gillat.

Lite oroar jag mig för att jag håller på att bli sexuellt blasé på saker. Att eftersom det inte finns några förbud längre så blir jag lite uttråkad. Visserligen har jag ett bra sexliv med båda mina partners, men ibland har jag perioder då den där gnistan saknas. Kanske är det naturligt att känna när man avskaffar förbuden?

Blanka och jag utforskar nya saker för oss båda. Det är spännande men utan att ha den där ”kittlande” känslan av att bryta ett tabu. Det som kittlar är att utforska nåt nytt tillsammans med en älskad person och nära vän. Blanka är inspirerande, sexig och kittlar mitt sexsinne på ett väldigt unikt sätt. Att prova nya saker med henne är lätt och självklart.

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Sexdrift och tabun

Skriv en kommentar!