Den nakna campingen

Rubriken på detta inlägg är också titeln på en dokumentär som för närvarande finns på SVT Play. Den handlar i korthet om den svenska naturiströrelsen och dess eldsjälar. Titeln på dokumentären är en smula missvisande då jag upplevde att den handlade om rörelsen i stort, men dess utgångspunkt är en nakencamping.

Mycket av åsikterna som förs fram i den är ingenting nytt för mig, som så gott som alltid är naken men icke desto mindre är det roligt.

Överhuvudtaget är dokumentären rätt okej. Det som jag reagerade lite på i början är att den ger intryck av att naturism är en ganska gubbig grej, det är gott om gamla karlar som får plats i rutan. Under dokumentärens gång balanseras detta tack och lov en smula.

Egentligen det enda som jag hakade upp mig på var när man diskuterade det här med hur människor som inte är en del av naturistkulturen ofta använder nakenbad som raggnings- och sex-ställen. En karl gjorde referens till sex som ”det fula” och även om jag tror han gjorde det med glimten i ögat kändes det inte rätt.

Visst, jag håller helt med om att nakenbad ska vara familjevänliga och att om man vill ha sex får man ordna det på något annat sätt, men samtidigt är jag sexpositiv och mer än bara lite trött på stigmatiseringen av sex.

Sist men inte minst, man tog även upp problemet med att få unga intresserade av naturism. Jag tycker själv inte det är så svårt men jag kanske är lite hemmablind iom att en överhängande majoritet av mina nära vänner är lika förtjusta i att vara naken som jag är.

Jag gillade också hur en person förklarade att det finns ett enkelt test för att se om du är naturist: Ta ett bad i ett badkar. Om du föredrar att göra det naken och inte med badkläder på, då är du naturist.

Se den nu på SVT Play.

Läs även dessa inlägg:

2 tankar kring ”Den nakna campingen

 1. Blanka Blad

  Fast nä, det var väl inte ett bra test?

  Jag vet många som tycker om att vara nakna vid sex, badkarsbad och när de sover utan att för den skull vara bekväm med att visa sig nakna framför andra än sin partner.

  Det är väl mer, om du uppskattar att göra saker som inte ”naturligt” anses att man kan göras naken så är du naturist?

  Svara
 2. Thomas Uhlander

  Jag älskar nakenbad vill åka till en camping har husvagn skulle vara kul första gången

  Svara

Skriv en kommentar!