Planera tid och utrymme för sex

Jag och Blanka har tidigare tipsat om våra erfarenheter kring hur man får ett distansförhållande att fungera. Här kommer ett till tips, eller kanske två-i-ett beroende på hur man ser på det.

Planera för sex, både tid för, och vilken sorts sex ni vill ha.

Alltså, gör tid för att ha sex och planera ihop önskningar och sånt ni vill utforska. Vi brukar skriva listor över vad vi vill göra. Det kan låta väldigt stelt, men det fungerar faktiskt. Ha en lista över saker som ni fantiserat ihop så att när kåtheten kommer står ni inte där och tänker ”ööh, vad var det vi skulle göra?” och sen när ni inte kommer ihåg det så blir det nåt slags slentrianknull istället.

Planering är bra! Man kanske kikar på listan och inser att nä, inget av det där tilltalade oss just nu, då skippar man det. Men hellre ha listan med möjliga saker än att inte ha det. Hellre ha och inte behöva än behöva och inte ha.

Jag och Blanka har inlett vad vi döpt till Sommaren av Kinky. Vi har skrivit en lista med roliga, kåta saker som vi vill drömma om eller förverkliga. En del är faktiskt sex, en del är att prata och planera om hur vi kan ha skönt sex. Vi utforskar nya saker och då behöver man kanske prata lite innan man dyker in i det hela.

För så är det, när man inte kan ses varje dag är det bra med lite planering. Här ingår också att göra tid för att ha sex. Det är viktigt att ge utrymme för att ha sex. Att planera in sin sex är inte helt dåligt faktiskt, allt sex är inte spontant och i vårt stressade samhälle är det bra att planera in möjligheten att ha sex. Det kanske inte händer pga olika faktorer, men då har man åtminstone gjort sig tid för det. Blanka och jag har gjort det massor med gånger, och sen kanske pga trötthet, sjukdom eller annat så har det uteblivit och istället har vi sett film eller annat, men det har ändå varit kvalitetstid tillsammans. Oftare har det blivit skönt, vått, kladdigt sex som har lämnat oss leende, skrattande och väldigt nöjda.

Så, det är ett tips. Planera VAD för sex ni vill ha (eller planera att prata om vad som tänder er, ifall det är nåt som är nytt för er båda) och planera in tid att ha det – eller att inte ha det, vilket som det blir.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!