Gå till nakenbadet istället!

Bodypalace är en mycket bra insats som jag följer med glädje. Just nu kör den bloggen en tävling om ”beachkroppar” där läsare skickar in bilder på sin kropp i badkläder. Jag har länge uppskattat alla försök till acceptans rörande sin egen och mångfalden av kroppar.

Jag vill ge ett till alternativ: Gå till nakenbadet istället för tygstranden.

Vi lever i ett oerhört sexualiserat samhälle och de flesta tygstränder (samt hela industrin som hör till badkläder) är ett tydligt exempel på hur sexualiserad badkroppen är. Den är också ett bra exempel på vilken dubbel standard som badkläderna etablerar kring kroppen, där du förväntas visa mycket men du får inte visa för mycket.

Sist men inte minst, som jag redan sagt flera gånger – vi är ju ändå vuxna och vet vad som finns under badkläderna.

De flesta nakenbad är mycket, mycket trevligare. Om du har ångest kring din kropp så lovar jag att den kommer att vara mycket mindre intressant på ett nakenbad. Naturistkulturen är generellt mycket mer accepterande till kroppar oavsett form, färg och storlek. Nakenbaden är för det mesta också mycket mindre sexualiserade. Ja, det finns renodlade knullbad men går du till ett seriöst nakenbad kommer det inte att vara någon konstig stämning. De flesta som aldrig varit på ett nakenbad tror att det är en konstant orgie, men verkligheten är tvärtom – de flesta tygstränder är mycket mer sexualiserade än nakenbaden.

Mitt personliga favoritbad är Ågesta som ligger vid Farsta. Det är jättemysigt, familjevänligt och är en bra plats att spendera en varm sommardag på. Jag ser fram emot att ligga där i sommar med Blanka.

Läs även dessa inlägg:

3 tankar kring ”Gå till nakenbadet istället!

 1. Tomas

  Hej! Kopierar det jag skrev i en bodypalace kommentar ang nakenbad:

  Har varit på nakenbadet vid trumsön, men kände mig lit felplacerad där. Att komma som ensam kille, vara ung och vara smal och piercad mellan bena. Kände mig lite uttittad av de äldre herrarna, kansk för att de trodde att jag skulle “göra något olämpligt”?

  Har flyttat till Göteborg och funderar på att våga besöka kallbadet på saltholmen där man kan bada naken. Hoppas att jag känner att jag passar in bättre där.
  Å andra sidan kanske det mer var jag som tyckte det var udda det jag beskrev ovanför, de andra kanske inte hade sånna tankar om mig alls, är bara sjukt rädd att göra fel och tycker inte att jag passar in någonstans.

  Mvh Tomas

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Var det din första gång på nakenbad? Isf är det lätt att oroa sig för att man ”gör fel” eller känna sig konstig. Olika nakenbad har olika kulturer, generellt är de flesta väldigt accepterande och obrydda. Mitt favoritbad som jag nämner i mitt inlägg visar alla möjliga människor – långa, korta, smala, tjocka, piercade och tatuerade såväl som helt orörda. Det är också ett familjevänligt bad så det är relativt vanligt med barnfamiljer.

   Att hitta ett nakenbad man trivs på är litegrann som att hitta en favoritrestaurang. Olika kulturer, olika miljöer. Man får prova sig fram efter bästa förmåga.

   Svara
   1. Tomas

    Det jag tyckte var konstigt var blickarna, känns som det kollade på mig mycket emr än övriga som var där. Vore kul med en iten ”guide till nakenbadsetikett”, visste tex inte att man skulle hälsa på de närmast när man kom.

    Svara

Skriv en kommentar!