Haremkillar gillar polykvinnor

På det där sociala nätverket som ungefär kan översättas till Ansiktsboken, i det slutna forum som en stor mängd svenska polypersoner är med i, pågår en mindre diskussion om det här med hur man övergick till en polylivsstil – hur man ”öppnade upp” sin redan etablerade relation/förhållande.

En av funderingarna rör hur det upplevs som enklare för kvinnor att finna män än tvärtom och någon tar upp det där med monomän som gillar polykvinnor. Jag har träffat på det här fenomenet lite då och då, det är ett lika intressant som frustrerande fenomen.

Det finns en viss typ av monogama män som verkligen älskar tanken med polykvinnor. De förstår inte polyamori, de förstår inte tanken bakom det men gemensamt för alla är att de är väldigt positiva till att ha flera partners. Jag brukar ibland kalla dem för haremkillar, eftersom de vill ha ett harem som de själva får kontrollera. De är inte poly, de är bara skitstövlar som gillar att missbruka konceptet för att övertyga sin (vanligtvis) monogama partner att de ska få knulla runt.

En annan gemensam nämnare för haremkillarna är att de är positiva till att öppna upp förhållandet för egen del, men blir nervösa när deras partner vill/ska göra detsamma. Officiellt är det givetvis rättvisa som gäller – ”självklart, älskling, du får också träffa andra!” – men oftast brukar de försöka manipulera eller på annat sätt få partnern att inte träffa andra. I korthet är de rejäla hycklare och skitstövlar.

Jag blir oftast irriterad när haremkillar försöker utforska polyvärlden. De är klumpiga, de förstår inte varför man blir poly (”Men vaddå, alla vill väl bara knulla?”) och deras beteende befäster många monogama myter om vad polyamori är. De är posers, de fejkar det.

Att övergå till en ickemonogam livsstil är en resa. En del gör den under inflytande av yttre faktorer (partners, vänner, omvärlden) medan andra som t.ex. jag själv gör resan som resultatet av en inre process, oftast startad av tankar och reaktioner kring hur normen definierar relationer. Haremkillar har inte det, de styrs av sin kuk och de ser en filosofi som de kan missbruka för egen vinning.

Nu har jag inte gjort någon empirisk undersökning, men jag misstänker att haremkillarna är ett problem varför nyblivna polymän kan ha svårt att få kontakt med kvinnor. De kvinnor som har erfarenhet i polyvärlden och som gjort en (i brist på bättre beskrivning) korrekt resa kommer att vara misstänksam mot killar som är positivt inställda till flersamma relationsformer. Jag vet det eftersom jag själv har blivit konstigt bemött när jag började utforska flersamhet – dock inte så mycket av andra polykvinnor men det är rätt svårt som kukutrustad människa att få seriös kontakt med det motsatta könet. Man kan få känslan att man måste ”bevisa” sin äkthet och det kan få många osäkra killar att känna att det är för svårt.

Läs även dessa inlägg:

2 tankar kring ”Haremkillar gillar polykvinnor

 1. Emanu

  Vi brukar kalla dessa snubbar för pokesexuella….. du vet, gotta catch them all. 😉

  F ö tack för en asbra blogg.

  Svara
 2. lillatjejen23

  Måste bara dela med mig av en viss erfarenhet kring förhållanden med flera. I det här fallet öppet förhållande. Jag själv har inga problem med att ligga med flera partner, men jag klarar inte alls av att min partner gör det. Det finns en osäkerhet hos mig som fortfarande får mig att må riktigt dåligt. Får väl kalla mig haremtjej/haremkvinna? :p
  Jag blir avundsjuk, fast jag inte vill. Jag gillar tanken av det, men klarar inte av det i praktiken pga avundsjukan. Om jag skulle klara av poly? Vet ej, kanske. Förmodligen? Beror på under vilka omständigheter. Jag skulle gärna vilja ha en till partner, men vet inte hur jag skulle reagera på relationen mellan mina partners, om ni förstår vad jag menar? Kanske skulle jag känna mig tryggare, kanske inte. Men att samhället måste vara så fyllt av regler för hur ett förhållande ska se ut fattar jag inte!

  Svara

Skriv en kommentar!