Att göra ingenting tillsammans

Jag skriver det här en söndags-förmiddag. Blanka och jag har vaknat tillsammans och nu har vi gjort våra respektive morgon-rutiner. Det innebär för oss att göra vår digitala morgonrutin. Kolla mail, läsa bloggar. Vi gör det tillsammans, visar varandra sexiga eller roliga bilder och vi sitter med kropparna så att vi rör varandra.

Att göra ingenting viktigt tillsammans är för mig oerhört viktigt. Speciellt med Blanka. När vi har utrymmen med ”ingenting särskilt” planerat känns det bra för oss, vi slappnar av och kommer lite närmare. Det är viktigt för oss och jag tror fler människor skulle må bra i sina relationer om man gjorde utrymme för att göra ingenting tillsammans. Att bara vara. Sitta tillsammans med varsin dator eller surfplatta eller anteckningsblock eller vad man nu känner för. Sällskapa med en älskad människa på ett oambitiöst sätt. Enkel vardagsbekräftelse.

I mitt liv finns det två tillstånd som jag brukar beskriva som Fest Och/Eller Vardag. Det gäller med båda mina förhållanden. Eftersom jag inte har möjlighet att träffa Blanka eller Kajsa i den omfattning jag vill pga avstånd är det viktigt att jag får båda sakerna med dem.

Fest, det är när man gör speciella, planerade eller spännande saker tillsammans. Man äter lyxigare mat. Man står i duschen med endast tända ljus som belysning och smeker varandra. Mycket sex. Göra utflykter och se nya saker. Unnar sig nånting tillsammans. Badar bastu eller ligger på stranden.

Vardag är vardag. Man lagar mat tillsammans. Myser framför en film. Skrattar åt dåliga skämt medan man plockar i/ur diskmaskinen. Man suckar över vardagliga ting. Somnar tidigt och vaknar tidigt. Äter frukost i köket.

Båda de tillstånden är viktiga att jag har med mina partners. I vardagen ingår att göra ingenting.Vardag är lika viktigt som fest. Ibland är det lätt att glömma bort det, tror jag.

absolutely_everything

Läs även dessa inlägg:

2 tankar kring ”Att göra ingenting tillsammans

Skriv en kommentar!