Ut och knulla med dig!

Lite då och då stöter jag på olika människor som skriver i forum på nätet och har ångest över att de är nån godtycklig ålder som anses ”gammal” och att de fortfarande inte har gjort sexdebut. Vanligtvis är dessa människor 28-29 och har ångest över att de inte ska bli av med oskulden innan de fyller 30.

”Många tjejer i min ålder har både sambo och börjar skaffa barn, så jag känner mig väldigt utanför som både är oskuld och aldrig haft nån kille. Jag vill absolut inte ha sex bara för sakens skull heller.”

Det där är ett exakt citat från ett foruminlägg från en 29-årig tjej som verkar ha lite lagom panik över det faktum att hon inte haft en kuk i sin fitta trots att hon nu raskt närmar sig den där godtyckliga skiljelinjen vad gäller ålder.

Jag gillar sex. Jag gillar att knulla. Jag och Blanka är båda lite brydda över att sex blir väldigt snävt definierat till kuk-i-fitta-penetration och att man hittar på andra ord (”petting” exempelvis) eller bara säger ”näää, det där var inte sex” om saker som inte innehåller kuk i fittan. Dels är det uteslutande eftersom t.ex. bögar och flator är rätt ointresserade av just kuk-i-fittan-sex men också för att även helt genomsnittliga människor tillåter sig att börja noja om sitt sexliv och huruvida de har tillräckliga mängder med ”äkta” sex.

Det här var mer vanligt förr och blir mer och mer sällsynt nuförtiden, men det fanns en tid då jag fick kontakt med läsare som trodde att jag dagligen stack min kuk i en våt fitta. Det gör jag inte. Inte ens när jag är med Blanka eller Kajsa sticker jag min kuk i respektive fittor flera gånger om dagen. Faktum är att jag tror att kanske en fjärdedel av det som jag kallar sex involverar penetration från mig in i någon annan – om ens så mycket!

Jag tror att om människor slutade skapa en massa halvmagiska myter om sex och sätta det på en piedestal, om vi slutade rita snäva cirklar kring VAD som är sex, om vi slutade skapa myter om sexdebuten och om vi slutade lägga en jävla massa press på oss själva kring sex så skulle 29-åriga oskulder kanske sluta noja sig om sitt sexliv, dels kanske skulle fenomenet med 29-åriga oskulder försvinna. Kanske skulle människor då vara lite mer avslappnade med sitt sexliv och börja ha sex istället för att skapa vild prestationsångest inuti sig själva om sex.

Jag är helt och hållet för att avskaffa myter kring sex. Speciellt myterna som de som inte har sex lär varandra och sig själva. Sex är skitroligt men det är inte mer eller mindre magiskt än nåt annat som människor gör tillsammans som man tycker är roligt, oavsett om det är att spela basket, gå på bio eller ha gruppsex.

En sak ska jag också erkänna, jag är själv en hejare på att gå i lås för att jag skapar prestationsångest hos mig själv. Sex är ett sånt ämne. Det händer att jag inte riktigt kan hålla mina neuroser bakom lås och bom vilket i sin tur leder till att jag får prestationsångest och blir skotträdd. Det finns andra områden där det händer också men för den här bloggen är sex det område som är relevant.

Kanske är det vad den där hypotetiska oskulden gör? Hen skapar så mycket prestationsångest att hen till sist inte vågar ha sex eftersom förväntningarna på konceptet blir så groteskt överdrivna. Det ska inte bara knullas utan det ska skjutas fyrverkerier och hästar ska springa i galopp genom vardagsrummet och allt vad dumheter man kan inbilla sig.

Sex är jävligt roligt men ibland är det bara… sex. Varken mer eller mindre.

Vi behöver också komma ihåg att det är okej att inte ha någon sexdrift heller. Jag undrar hur många av dessa ”övervintrade oskulder” som egentligen är asexuella men som aldrig tillåtits (av sig själv eller omgivningen) att acceptera att de inte har någon mätbar sexdrift? Nåt att tänka på, om inte annat.

Läs även dessa inlägg:

4 tankar kring ”Ut och knulla med dig!

 1. Lennart

  Sex är härligt skönt, på många olika sätt. Håller med där, måste inte bara vara kuk i fitta hela tiden bara. Själv är jag bi, gillar att ofta, eller nej, alltid vara naken osv. Tänkte skriva lite mer för att förklara men det tror jag att jag tar i ett mail bara till herr Klumpesnusk. Det känns bäst så.

  Svara
 2. X

  Javisst, ”Ut och knulla med dig!”. Om det bara vore så enkelt. Som en av dessa hypotetiska 29-åriga oskulder kan jag naturligtvis inte tala för alla, men det är inte alltid själva sexet som är problemet. Det krävs en del social interaktion innan man kommer till sex och om det är där det kärvar blir det inget knullande vare sig man är ute efter ett förhållande eller ett one night stand.

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Det var ett lite klantigt försök att vara både skämtsam och uppmuntrande, om du tog illa upp så var det inte meningen och jag ber om ursäkt.

   Men, jag tror att som samhälle lägger vi alldeles för mycket vikt vid sex och dess meriter vilket i sin tur (tror jag) skapar en djupt rotad låsning och neuros. Speciellt innan man gjort sexdebut är det svårt att veta vad som händer, det finns massor med hörsägen och teori men väldigt lite faktisk information. Att samhället dessutom lägger just denna stora, tunga vikt vid sex gör det svårare, samt att det förväntas vara väldigt mycket social interaktion och många koder kring det. Jag vet själv hur svårt det är och jag kämpar varje dag med att behandla sex som vilken som helst aktivitet som två människor som trivs ihop kan göra, vare sig det är sällskapsspel, se film eller knulla. För egentligen är det ju så, sex är inte konstigare än nåt annat utan vi har bara trissat upp våra (och andras) förväntningar och regelsystem kring det.

   Men jag har inga problem att säga att även jag har ibland lätt att trassla in mig i knepiga system kring sex och jag har haft väldigt mycket ångest över de längre torrperioder jag haft – och mycket av torrperioderna har haft sin rot i ångesten och uppfattningen att sex behöver vara krångligare än det är. För när man väl börjat ha sex, antingen med en och samma eller flera olika personer, då lättar mycket av förväntningarna och trycket på en själv. Visserligen går de sällan helt över, men ja.

   Svara

Skriv en kommentar!