Romanser på jobbet

Kontorsromanser är ju lite av en sliten klyscha men händer de verkligen på riktigt? Hur många har en relation med en kollega?

I mitt vanliga jobb händer det att jag gör besök hos kunder. I veckan var jag på ett sånt besök och satt i ett trist och stereotypt konferensrum och drömde mig tillbaka till min egen förlossning när jag hörde röster från ett kontor tvärs över hallen. En mansröst och en kvinnoröst. Jag vet inte om jag bara var oerhört uttråkad och läste in lite för mycket i deras tonfall eller om det verkligen var så, men jag fick känslan att de två var lite mer än bara kollegor. Ämnet var oerhört tråkigt, men tonfallen var (enligt mig) lite för intima.

En något mer sansad del av mig påpekade att även om det var så att de hade nåt slags relation så var det ju inte omöjligt att de (duh!) faktiskt hade en relation, utan att det var nåt slags under-bordet-grej som de roade sig med på arbetstid. Det går ju faktiskt att ha en relation och jobba ihop, det är ju trots allt inte femtiotalet vi lever i och en del par träffas ju så.

Men ändå. Jag kunde inte riktigt släppa tanken och känslan av att det fanns nånting mer i dessa två människors samtal.

För verkligen, hur utbrett är det att man har en ”affär” med en kollega? Att man är otrogen eller gör nåt med en kollega bara för att det är roligt och ett sätt att få sig lite sex på arbetstid? Hur utbrett är det att chefer nyttjar sin position på ett oetiskt sätt för att få sex? Jag har inga som helst problem med att man har en relation med en kollega för att det är roligt, men jag blir lite fundersam över hur ofta maktpositioner missbrukas så att man kan styra in den sexiga sekreteraren i en position då hen inte har nåt val.

Jag har själv aldrig flörtat med en kollega, än mindre inlett en sexuell relation med en kollega. Delvis har detta berott på att alla mina arbetsplatser varit väldigt mansdominerade och jag är oerhört ointresserad av att ha relationer med män, men även om det funnits kvinnor och även om jag ibland lekt med dagdrömmen har verkligheten av att ha en relation med en kollega känts ganska knepig.

Har du haft en sexuell relation med en arbetskamrat? Jag skulle verkligen uppskatta att få höra dina erfarenheter om det!

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Romanser på jobbet

Skriv en kommentar!