Att vara med förhud

Att vara en kukmänniska (i vardagligt språk kallat ”man”) är förborgat med att ha en förhud. Beroende på kulturen man föds in i och vilket skick ens kropp är i kan det hända att man förlorar den förhuden ganska tidigt. Andra väljer att behålla den upp till vuxen ålder. Även andra väljer att skilja sig från sin förhud i vuxen ålder.

Jag tillhör den kategorin som föddes in i en kultur där man låter kuken behålla sin krans av hud, och jag har (åtminstone upp till skrivande stund) valt att inte separera den hudsnutten från min kuk.

Helt subjektivt anser jag att åtminstone för mig själv och mina behov så finns det gott om trevliga fördelar med att ha förhuden intakt. Andra tycker kanske annorlunda om sin egen förhud (eller motsvarande dito beroende på hur man identifierar sig och hur ens kropp ser ut) men det här inlägget utgår ifrån mig och min förhud.

En av de saker jag verkligen gillar är det som jag kallar ta-daa-effekten. Det är i första hand känslan men även synen av hur man ligger/sitter/står/etc med en hård kuk och förhuden glider bak och blottar ollonet. Ta-daa! Den där känslan av sval luft på en av min kropps mest känsliga delar är obeskrivligt skön och att sen få en varm mun eller fitta på den är superskönt! Att dra undan min förhud får mig att känna mig ännu mer naken, gör min kuk ännu mer blottad och får mig att känna mig sexig.

Ett minus med förhud är att den är i vägen. Intimhygienen blir en smula krångligare och åtminstone jag känner ett behov av att vara mer noggrann med min intimhygien. För lång tid mellan vaskningarna och det kan uppstå en något klibbig känsla. Jag själv skulle inte vilja suga min kuk efter att den varit undanstoppad, otvättad i ett par kalsonger i några dagar och än mindre skulle jag förvänta mig att någon annan suger den då heller. Undantag har gjorts men som generell policy försöker jag hålla min kuk ren och fin.

Att runka utan förhud skulle för mig vara svårt. Jag älskar den där glidande känslan och utan förhud, med kukens hud fast förankrad skulle jag nog tycka att något saknades. Visserligen, om jag blivit av med min förhud i unga dagar hade jag ju givetvis lärt mig en annan runkteknik men tja, jag gillar verkligen de där långa runktagen som en förhud möjliggör.

Känsligheten är en annan fråga. Å ena sidan sägs det att killar som saknat förhud länge har ett något mer okänsligt ollon vilket i sin tur ökar uthålligheten, men jag gillar mitt känsliga ollon.

Ett litet minus är att komma in från kylan och försöka kissa. Det är som att försöka spruta äppeljuice genom en sil och ha bibehållen pricksäkerhet. Man får acceptera att det stänker för även under de bästa omständigheterna är kuken inte direkt ett precisionsvapen, oavsett vad som hävdas. Att dessutom försöka få fram kuken som pga kylan dragit ihop sig till en prinskorv med en krans av förhud är inte alltid det enklaste. Vi kan återigen konstatera att det manliga könsorganet trivs bäst i varma klimat.

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Att vara med förhud

Skriv en kommentar!