Att jobba och övervinna sina svagheter

Jag är inte en perfekt människa på något vis. Varje dag är det något som jag måste arbeta med kring mig själv. En del saker är små, andra är större. En del saker är jättestora och kan framstå som oövervinnerligt stora berg när man ser dem och stöter på dem.

Att arbeta med mina relationer är en av mina största svagheter. Hela mitt liv har jag trivts bra med att följa minsta motståndets lag och min önskan har alltid varit att saker –oavsett vad de är– helst bara ska fungera av sig själv. Mina relationer har ofta varit präglade av den önskan och jag tycker att det är jobbigt att behöva ta tag i problem.

Kombinera detta med att jag under hela mitt vuxna liv blivit väldigt bränd och fått lära mig dåliga vanor i gamla relationer och ni kanske kan förstå att det finns stunder då jag inte är så bra på att följa mina egna principer. Därför är jag väldigt tacksam att ha en partner som Blanka, som visserligen ofta frusteras (och såras) av saker jag gör men som alltid har tålamodet att arbeta med mig om dem oavsett hur ledsen hon kan bli när jag gör fel.

Om nånting är värt att ha, då är det värt att kämpa för. Jag måste bli bättre både på att påminna mig om att alla gör misstag, alla är svaga – men också att förlåta mig för när jag gör det, speciellt om andra i min omgivning har förlåtit mig för det. Jag är definitivt min egen hårdaste kritiker, har varit det i många år och kommer att behöva arbeta på att ändra det under den överskådliga framtiden.

Saken är den att ingen relation är perfekt, och en bra relation som håller är en relation där man tillsammans jobbar på saker och löser problem. Därför är jag tacksam för att Blanka ofta motbevisar mina dåliga lärdomar som ofta säger att ”nu har du gått för långt, nu är det slut” och ofta pga relativa struntsaker. Man jobbar på saker, tillsammans. Det är viktigt att komma ihåg att i en relation står man på samma sida och man strävar efter samma sak – att fortsätta älska varandra och att fortsätta finnas i varandras liv. Alltför många människor hamnar i en position då relationen, förhållandet blir en kamp mot varandra, inte för varandra.

Men, jag är glad och tacksam att jag kan lära mig saker. Att jag kan läka sår i mig, även om det tar oerhört lång tid ibland. Jag är glad också att människorna i mitt liv envisas med att finnas kvar även när jag uppför mig som en idiot, och motbevisa instinkten som säger att de kommer att överge mig för struntsaker.

Det här är ett kryptiskt inlägg. Det är inget mer än jag som försöker lätta på mina tankar på ett av de få sätten jag känner till som fungerar för mig: genom att skriva.

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Att jobba och övervinna sina svagheter

Skriv en kommentar!