Recension: We-Vibe 4 Plus

Det är roligt och lärorikt att prova nyare versioner av saker som man testat förut, och det här var en intressant upplevelse. Joyland skickade en We-Vibe 4 Plus som jag och Kajsa har testat tillsammans.

För tre och ett halvt år sen testade jag och Blanka version 2 och vi tyckte det var en bra produkt, hög kvalité och överlag en positiv upplevelse för par som vill ha nåt som funkar för dem båda. Jag kan inte uttala mig om version 3 men 4 (med tillägget Plus) har uppdaterat mycket.

Nyheterna jämfört med version 2 är en trådlös fjärrkontroll, ett nytt silkeslent material, en trådlös laddare som även fungerar som förvaring och transportfodral, samt möjligheten att koppla din We-Vibe till din smartphone. Det sistnämnda ska även möjliggöra fjärrstyrning över internet, en kul nyhet för er som vill hitta på lekar över långdistans.

Första intrycket är positivt. Produkten kommer i en mycket mer påkostad förpackning än föregångaren. Tjock kartong, smakfullt tryck och en lyxig känsla som är i samma klass som (eller lite bättre än) LELOs förpackningar. Mycket bra start!

DSC_2852

Inuti förpackningen finner man själva leksaken, ladd-dockan (med lock för transport/förvaring), fjärrkontrollen, en USB-kabel samt lite pappersarbete i form av en kort manual, ett garantibevis och en pytteliten broschyr om varför man köpt en sån himla bra produkt.

USB-kabeln är enbart för att användas som laddningskabel. En positiv sak är att anslutningen i laddstationen är micro-USB och därför kan du använda i princip vilken smartphone-laddare som helst (ej iPhone dock) eller ansluta den till en dator. Det är ingenting förutom laddning, ingen dataöverföring eller så. Positivt och smart! Laddaren är av induktionstyp, du släpper ner leksaken i den och automagiskt laddas den utan att man behöver öppna nån lucka eller ansluta en sladd. Detta betyder att leksaken är helt sluten och därmed 100% vattentät.

Det finns plats i laddaren för den lilla fjärrkontrollen så att man t.ex. kan ta med hela paketet på resande fot. Detta fungerar även som förvaring och dammskydd, smidigt! Fjärrkontrollen behöver dock en vanligt CR2032-knappcell och laddas inte via laddaren. Synd, men en mindre detalj och inte så jätteviktig. CR2032-knappceller är lätta att få tag i och håller länge.

Det sitter en liten lampa längst fram på laddstationen. Den blinkar vid laddning och lyser helt vid full styrka. Manualen råder att första laddningen tar ca 4 timmar, för oss gick det lite fortare (ca två timmar, kanske) men det kan variera beroende på hur stark strömförsörjningen är.

Observera att det inte följer med någon väggladdare! Du förväntas tillhandahålla din egen strömkälla via USB i någon form, antingen med en smartphone-laddare, dator eller vad annat du har.

När man laddat leksaken är det bara att sätta igång. Du kan antingen använda den medföljande fjärrkontrollen men du kan också synka din We-Vibe till din smartphone!

Varför vill man ha den kopplad till telefonen? För att appen som tillhandahålls möjliggör massor mer användningsområden än fjärren. Man får fler vibrationsmönster, mer överskådligt handhavande samt möjligheten att skapa sin egen ”playlist” av vibrationsmönster och fjärrstyra den världen över via internet!

Fjärrkontrollen fungerar utmärkt om man bara vill sätta igång, men appen var en extra dimension. Appen är kostnadsfri och kan laddas ner från App Store eller Google Play beroende på telefonmodell.

Här upptäckte vi dock ett problem med We-Vibe och dess fjärrstyrning. När leksaken väl är inne i kroppen så blir räckvidden på leksaken starkt begränsad. Detta gäller oavsett om du har den kopplad till medföljande fjärr eller till din smartphone; så fort leksaken är inne i fittan blir räckvidden som bäst en meter. Detta är inte så konstigt egentligen då leksaken använder Bluetooth för fjärrstyrning, och människokroppen är en fantastisk signaldämpare och isolator. Tyvärr innebär detta att sexet plötsligt involverar en hel del letande efter kontakt med leksaken igen och man känner sig som om man är tillbaka i mitten av 90-talet och letar efter täckning med mobilen.

Ett annat irriterande minus var att appen för Android av någon okänd anledning inte tyckte min Android-telefon var kompatibel. Att installera på Kajsas iPhone gick dock utan problem. Detta tycker jag är lite kasst, speciellt då man inte får veta varför den är ”incompatible” utan Google Play säger bara ”nepp!” och sen går det inte. Jag har mailat We-Vibe och frågat men har än så länge inte fått nåt svar. Om/när jag får svar kommer jag att uppdatera det här inlägget.

UPPDATERING: Efter att ha varit i kontakt med We-Vibes support konstaterade de att min telefon var för gammal. Kraven är att enheten kör Android 4.3 eller högre och har Bluetooth 4.0 eller bättre. Min telefon uppfyller inte detta då den visserligen har Bluetooth 4 men sitter fast med Android 4.2.

Tyvärr verkar det dock som att det i praktiken är omöjligt att få leksaken att koppla ihop sig med en Android-enhet, ens om den uppfyller kraven. Jag har försökt få den att koppla med totalt fyra olika Android-enheter och ingen (INGEN) fungerade. Det finns tonvis med klagomål om detta i appens recensionsfält på Google Play.

Det finns tydligen många som säger samma sak om iOS-enheter (dvs Apple) att det är stört omöjligt att få leksaken att koppla sig med deras ipad/iphone, och många klagar över att kontakten är i bästa fall sporadisk när den sedan förs in i fittan.

Därför är det vår slutsats att det är en bonus om du får appen/leksaken att fungera tillsammans, men definitivt inget du 100% kan förvänta dig. Tyvärr.

Vi har inte heller testat att fjärrstyra den över internet. Dels pga att vi inte hade möjlighet eller tid, men också pga att vi som sagt inte kunde installera appen på min telefon – det krävs att appen finns på två telefoner för fjärrstyrning. Därför kan vi inte riktigt uttala oss om hur bra det funkar, men jag gissar att det kan bli samma problem med signalkontakt som vid vanlig lek.

Men, låt inte detta avskräcka er. Det här är en rolig, väldesignad produkt som åtgärdar allt som jag och Blanka tyckte var minus i vår förra recension. Dock blir det lite ironiskt att eftersom den fixar det, så introducerar den nya möjligheter för minus och därför blir det slutgiltiga betyget ungefär detsamma som för tre år sen.

Det är som alltid svårt att säga specifik om en sån här sak kommer att tilltala alla. Jag och Kajsa tyckte om den och även om vi som sagt hade problem med signalen så fungerade leksaken i övrigt helt klanderfritt. Vi lät inte signalproblemet hindra oss, leksaken vibrerade ju glatt vidare ändå och när man väl börjar knulla är det ganska ointressant att fippla med sin smartphone eller en fjärr ändå, så det var en mindre detalj och inget som hejdade oss. För vår del fick vi anpassa oss lite, leksaken hade en tendens att slå emot mitt blygdben men om man bara ändrade ställning så gick det prima ändå. Både jag och Kajsa tyckte det var skoj med lite extra vibrationer, och vid vissa ställningar och penetrationsdjup såg Kajsa ut som om hon skulle flyga iväg av njutning.

14763_1

Leksaken har två vibratorer. En i varje halva av U’et och båda är rejält starka. De är tysta i förhållande till effekt, men de är definitivt inte ljudlösa. I mitt (ganska tysta) sovrum kan man lätt höra leksaken även när den är införd i en fitta. Vi fnissade en del åt detta. Även på lägsta styrka är vibrationerna godkänt starka, och när man ökar styrkan blir de ordentligt skakande. Det betyder att vi tror att även de som föredrar starka vibrationer kommer att trivas med den här.

Det är intressant att jämföra den med tvåan som vi recenserade för åratal sen. Alla de punkterna som vi tyckte var minus då har försvunnit och åtgärdats. Istället har nya saker infunnit sig som både påverkar leksaken till det bättre och det sämre. Betyget blir ungefär detsamma, men ändå är det här en överlägsen produkt jämfört med föregångaren på alla sätt och vis. Sakerna som är bättre med den här är inte bara små förbättringar, utan det är stora steg framåt i kvalitén och upplevelsen av produkten!

Som alltid är det dock svårt att säga om den här kommer att passa alla. Den passade mig och Kajsa med beröm godkänt. Som alltid när man introducerar leksaker i sitt sexliv blir det lite anpassningar, men vi hade oerhört skönt tillsammans.

Sammanfattningsvis är det här en extremt högkvalitativ produkt. Den är välbyggd, lyxig och är härligt att använda tillsammans när man knullar. Den är mångsidig och du kan använda den nästan överallt. Använd den i badet, i duschen eller bassängen. Appen har en utförlig manual som även ger förslag och ”tips och tricks” där den exempelvis föreslår anal användning för både män och kvinnor. Möjligheterna är många. Appen i en smartphone är jättesmart och praktiskt, och är man det minsta lagd åt pryltokighet kommer man att ha roligt med appen. Att kunna lägga upp sin egen ”spellista” över favoritmönster och sen bara låta den köra är också en smart funktion. Med det sagt är det stora minuset att fjärrkontrollen/telefonkontrollen lätt försvinner när leksaken är inuti fittan. Detta kan vara lite frustrerande i stridens hetta men det är svårt att göra nåt åt det.

Rekommenderas!

Plus:

+ Välbyggd och lyxig
+ Bra material, sideslent istället för glansigt!
+ Tre kontroller, en på leksak, fjärr och app i telefon/platta
+ Lyxig och smart förpackning
+ Trådlös laddning med laddstation
+ USB-kontakt för laddaren, universal!
+ Laddstationen fungerar även som förvaring/transportfodral
+ Batteriet har bra kapacitet
+ App i telefonen med massor av möjligheter
+ Två vibratorer, en för g-punkt/kuk och en för klitoris
+ Starka vibratorer!
+ Relativt tystlåten
+ Billigare än föregående modell som testades
+ Luktar gott! Luktar sandelträ, inte alls som silikon eller gummi!
+ Den nya matta ytan drar inte till sig damm i samma utsträckning
+ Lättanvänd och i princip självförklarande hantering

Minus:

– Svårt att få bra kontakt mellan fjärr/mobil-app
– Premiumleksak och därmed ganska dyr

färgkukfärgkukfärgkukfärgkukfärgkuk

Tack till Joyland som sponsrade oss med detta recensions-ex! Om du vill bli ägare till din egen We-Vibe 4 Plus rekommenderar vi att köpa en från dem för 1099:- klappat och klart! Den finns även i rosa om du föredrar den färgen.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!