Könsorganens korrumperande kraft

Häromdagen såg jag en ganska halvdassig skräckis från mitten av 80-talet. Den var lite sisådär men en sak som jag la märke till var hur oerhört sexuell filmen är. En stor del av filmen tillägnas åt att visa den kvinnliga huvudskådisen helt naken. Det är alltid trevlig att se nakna människor men jag tyckte det var intressant att se hur kamera-arbetet var upplagt för att undvika att visa hennes skrev i alltför mycket detalj.

Två av de andra karaktärerna som spenderar mycket tid nakna var två män. Där var bildkompositionen ännu mer noggrant upplagd så att olika saker alltid skymde deras skrev. Jag skrattade lite för mig själv åt detta, denna konstanta rädsla för att visa könsorgan.

Det verkar ju som att den pryda normen är ganska rädd för att könsorgan ska visas. Vi har alla ett könsorgan av nån sort, men ändå lever samhället i stort kvar inuti den fantastiska rädslan för att åsynen av ett könsorgan kanske förvanskar någon. Det är viktigt att dölja könsorganen i filmer, om man inte döljer dem blir en film å andra sidan lätt stigmatiserad som ”porr” av betydligt mer konservativa krafter.

Det är den gamla sexualfientliga ”moralen” som visar upp sitt fula tryne, än idag. Ett könsorgan är ett könsorgan. Det är bara en kroppsdel. Ändå är vi alla lite rädda för den kraften som könsorganet innehar.

Kroppar är fantastiska saker. Otroliga maskiner kapabla till en regnbåge av funktioner, känslor och yttranden. Kroppen är en oerhört komplex, biologisk maskin. Det enda som trumfar kroppens komplexitet är nog vår egen psykologi, det som händer inuti vår hjärna och som definierar våra tankar, känslor och åsikter.

Kuken speciellt är en sån kroppsdel som tillskrivs väldigt mycket kraft. Mer pryda och konservativa människor verkar leva i en sorts konstant rädsla för kuken. Även fittan får mycket av mytisk och korrumperande kraft, den göms undan och visas aldrig i normala media.

Det är synd, för jag tycker att både kuken och fittan är vackra kroppsdelar. Som naturist vet jag också att de kan vara lika osexuella som en stortå eller ett lillfinger, men normerna tillskriver en farlig, nästan korrumperande magisk kraft till våra könsorgan.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!