Destruktiv porr indikerar inhumant samhälle

Häromkvällen var jag lite runksugen och letade rätt på lite porr för att ha nåt trevligt att se på. Det dröjde inte länge förrän jag stängde av allting i sur frustration över att porren verkar ha blivit ännu tråkigare och mer massproducerad – men även att den blivit mer destruktiv.

Destruktiv i bemärkelsen att kvinnor (och även i viss mån män) mer och mer porträtteras som en förbrukningsvara i porr, något som man ska förstöra riktigt ordentligt innan scenen är slut. Killar som trycker ner kuken djupt i en kväljande hals, spottar tjejerna i ansiktet och utan förvarning trycker in kuken i rumpan på dem medan de kvider av smärta men försöker fejka orgasmer. Hårdhänta behandlingar på sätt som jag ser som väldigt dehumaniserande.

Det gör mig inte tänd. Det gör mig sur och less. Det gör mig också ganska orolig eftersom jag tror att porr på en del sätt är ett lackmuspapper som man kan mäta samhället med.

Ni förstår, jag är orolig att vi lever i ett samhälle som blir kallare, mer fientligt, mer intolerant, mer xenofobiskt och mer inhumant för varje månad som går. För inte så länge sen tyckte 13% av detta lands befolkning att det var en bra idé att rösta in en korrupt bunt med rasistiska xenofober i vårt styrande säte. Detta är ett tydligt exempel men det finns massor med små rännilar som indikerar att vi mer och mer glömmer bort att ta hand om varandra och att respektera varandra.

Det här är resultatet av att styrande makter i åtminstone ett decennium har tyckt att det är bra att belöna själviskhet. Att belöna roffarmentalitet och att straffa de som är svaga. Det skapar en kallhet inuti oss. Det gör att vi slutar se på medmänniskor som människor utan som hinder eller ännu värre; som saker att utnyttja och använda utan hänsyn till dennes välmående. Istället för att se medmänniskor som människor ser vi dem som resurser man kan (och ska!) förbruka.

Detta reflekteras tydligare i porren. Mekaniska människor som knullar, men när jag ser på det ser jag bara bristen på respekt, förståelse och medmänsklighet. Killar som brutalt och reflexmässigt knullar och använder tjejerna på ett sätt som signalerar att de inte bryr sig, varken om sig själva eller tjejerna. De är känslomässigt avtrubbade, bara engagerade i sin egen destruktiva njutning.

När konservativa människor börjar skrika sig hesa om att man behöver förbjuda porr tror jag att de ser det jag beskriver ovan. De förstår dock inte porr och kan inte se bortom sina egna fördomar kring porr, men jag tror att de upplever att porren är dehumaniserande och brutal; men som sagt misslyckas de med att se bortom sina egna fördomar och kan därför bara se ALL porr som brutal och destruktiv.

All porr är inte destruktiv och brutal, men åtminstone jag upplever att det blir svårare att hitta glad, rolig och sensuell porr. När den destruktiva och kalla porren blir mer och mer dominant blir det också vad människor ute i stugorna tittar på, de orkar inte bry sig eller är redan såpass avtrubbade och i sin tur gör den destruktiva porren dem mer och mer avtrubbade och invaggade i känslokallt beteende mot andra.

Vad tycker du som porrkonsument? Blir porren hårdare, kallare och mindre medmänsklig?

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Destruktiv porr indikerar inhumant samhälle

Skriv en kommentar!