Två fina näsor

Jag tror jag har nåt slags mild nasofili. Nasofili för er som inte vet det är när man har en förtjusning för näsor. Min är än så länge ytterst begränsad. Visserligen tycker jag oerhört bra om både Blankas och Kajsas respektive näsor men jag erkänner att jag är ganska partisk vad gäller deras utseenden.

Nej, det finns faktiskt två kvinnor som lämnar mig nästan helt oberörd. Ja, visst, fine. Det är snygga och attraktiva kvinnor men de får inte igång min motor på riktigt det sättet. Undantaget är just näsorna. Deras näsor är mycket, mycket fina. Det är frustrerande också att i de flesta foton av dessa två kvinnor jag hittat så är de fotade på olika sätt som tar bort uppmärksamheten från just näsan. Normen säger ju att kvinnor ska skämmas om de har en ”stor” näsa och att näsor inte är vackert eller sexigt, så därför fick jag anstränga mig en smula (läs: jag googlade mer än fem minuter) för att hitta två representativa bilder vardera.

Den första är Emily Blunt. Hennes näsa har jag gillat ett bra tag nu. Hon har en enormt fin näsa. Jag brukar säga att hon har en Tove Jansson-näsa. Med det menar jag inte att hon har en näsa som den berömda skaparen av mumintrollen utan snarare att hennes näsa är av en form och utseende som skulle kännas väldigt passande på en karaktär i just Mumindalen. Om det nånsin görs en live-actionversion av Mumintrollen tror jag att hon skulle kunna passa bra att spela Snusmumriken.

Den andra näsan upptäckte jag häromkvällen när jag såg en lättsam film om självmord. Imogen Poots är en skådis jag sett i några filmer förut men trots det har jag aldrig riktigt lagt märke till att hon också har en förbaskat fin näsa. Hela filmen igenom satt jag mest och tittade på hennes näsa och hur den såg ut i olika ljus och miljöer. Hemskt fin näsa! Den tänker jag helt klart hålla utkik efter i framtiden.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!