Man kan bara vara vacker som ung?

Jag gillar Youtube. Jag gillar att surfa runt och se saker. Det finns så otroligt mycket underhållning, lärdom och insikt att få från tuben. Tyvärr finns det gott om dumheter och idioti också.

Nedanstående video är en sån dumhet. Via photoshops ”magi” gör man en gammal kvinna ”young and beautiful” igen. Slutresultatet ser visserligen mest ut som uselt kluddande med målarfärger snarare än att man retuscherar någon ung och vacker, men oavsett vilket blev jag lite störd.

Vaddå ”young and beautiful”?!? Den här kvinnan är mycket vacker oavsett ålder; att hon har en massa rynkor i ansiktet gör henne inte mindre vacker. Tvärtom. Hon har levt, hon har gjort saker. Hon har älskat och sörjt, hon har kämpat och vunnit. Det är vackert!

Skönhet sitter inte i ungdom och ålder har ingenting med det att göra. Vi dränks i ett ideal som säger att ungdom = skönhet och det blir mer och mer absurt iom att många fotomodeller är tonåringar eller inledde sin karriär som modeller i tonåren. Nej, skönhet är tidlöst och att photoshop-kludda på en bild gör inte att resultatet blir vackert bara för att man smetar färg över allting.

Skönhet är när man är sig själv. När man är sitt eget unika, fantastiska, vackra jag. Det spelar ingen roll om du är ung, gammal, kort, lång, tjock eller smal. Var dig själv, oavsett vem du är och du kommer att vara vacker, viktig och uppskattad!

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Man kan bara vara vacker som ung?

Skriv en kommentar!