Det där med örfilar

Jag såg den här videon som finns inbäddad nedan. Ca 40 olika människor, bekanta eller nära vänner, som ger varandra örfilar. Det är en jättesöt video med massor av humor, värme och känslor. Efter en lång och slitsam arbetsdag blev jag riktigt glad av att se den.

Själv är jag lite blandad kring örfilar men efter att ha sett den videon blir jag lite mer nyfiken. Örfilar är för mig ett ganska tabu område som är associerat med väldigt starka känslor. Jag har örfilat i sexuella sammanhang, men att utforska örfilar är något jag blir nyfiken på. Jag har aldrig blivit örfilad själv (såvitt jag minns) och undrar därför hur jag skulle reagera.

En örfil skakar om väldigt mycket. Det är ett sätt att få någon att skärpa sig men det är också ett sätt att få någon att slappna av. När jag tänker på en örfil tror jag att vi underskattar hur mycket den kan skaka om i en människa. Kanske kan en örfil skaka om väldigt positivt – man rycker till, speciellt om man är oförberedd men känslan av att få en örfil tror jag kan vara oerhört intressant.

Men som sagt, för mig är det rätt tabubelagt. Dock blir jag nyfiken på att tas ur min bekvämlighetszon rörande örfilar vid lämpligt tillfälle. Det känns definitivt som en intimitetsövning jag vill prova på med Blanka. Hon och jag har tänjt (och rent ut avskaffat) så många av mina gränser och jag tycker om att utforska saker med henne som kamrat.

Läs även dessa inlägg:

2 tankar kring ”Det där med örfilar

Skriv en kommentar!