Inga tankar

Jag har inga tankar. Det råder en jättestor tystnad inuti mig vad gäller funderingar och grubblande. Delvis saknar jag det för det är oerhört skönt att sätta sig ner och bara knacka ut nånting på tangentbordet. Jag skriver fort när jag väl kommer igång. Det rinner ur mig och det går fort. Processen dit är långsam men när dammluckorna väl brister kommer vårfloden med full fart.

Men jag har inga tankar. För åtta år sen när jag började skriva här var mitt huvud fyllt till brädden med tankar. Jag behövde ett utlopp för alla tankarna kring sex och relationer. Den här bloggen skapades för att ge mig det utloppet. Nu, efter åtta år känner jag ett slags märklig harmoni med tankarna.

Jag vill skriva men processen är annorlunda idag. Mitt liv är annorlunda. Jag har två flickvänner. Mitt privatliv är mycket, mycket mer aktivt än då och jag har helt enkelt inte den tid som krävs för att grubbla. Därför blir inläggen inte riktigt lika granskande, inte riktigt lika grubblande och kommer inte i lika stor utsträckning från djupet inuti mig.

Javisst, jag blir ofta upprörd och irriterad på världen runt om oss. Jag blir arg på trångsynta normer och fobiska människor. Men jag orkar inte längre skriva saker som jag redan sagt massor med gånger. Jag orkar inte påpeka saker som för mig är självklara och som borde vara självklara för alla andra också.

För ett tag sen sa jag att jag ville skriva mer om sex. Ja, det vill jag men jag har insett också att jag är ointresserad av att skriva om mitt eget sexliv. Det tog mig ett tag att hitta varför jag inte vill det och det är mestadels för att jag är feg och lat. Jag vill inte skriva nåt som sårar någon som är viktig för mig och jag har inte orken att dryfta detta på förhand med Blanka eller Kajsa – eller vem som nu involveras. Spontaniteten i skrivandet försvinner då och jag orkar helt enkelt inte reda ut vad som händer ifall något som jag skrivit feltolkas eller är för mycket personlig information. Istället låter jag det vara privat. För att det är enklare så. För att jag är feg och orkeslös när det kommer till den typen av konfrontationer. Det är synd för jag gillar sex, jag gillar närhet men jag har helt enkelt inte energin till att ta ansvar för eventuella missförstånd eller annat gnissel. Därmed blir mitt och Blankas sexliv hennes och mitt, och mitt och Kajsas sexliv blir också hennes och mitt.

Jag har inga tankar om det annat än att det är ju lite synd, för jag gillar mitt sexliv. Jag gillar mitt och Blankas sexliv. Jag gillar mitt och Kajsas sexliv. Men några mer ingående tankar kommer inte.

Jag satt en lång stund och stirrade på min datorskärm innan jag började skriva det här. Jag borde öva mer på att skriva, bara för skrivandets skull. Inte tänka på resultatet utan bara låta orden rinna ner på papperet, eller i mitt fall skärmen. Men utan tankar kan jag inte skriva i den här bloggen, för den här bloggen drivs av tankar.

Jag tror jag ska ta en liten semester från tankarna. Jag vet att jag spänner mina mentala muskler lite för hårt för att skapa nånting äkta och unikt på den här bloggen. Kanske behöver jag vila dem och inte känna kravet på att prestera. Jag vet att jag låser mig när jag känner ett krav att prestera, det händer både i min kropp och mitt huvud. Så, semester från tankarna och kravet att prestera 110% fantastiska, unika och insiktsfulla blogginlägg.

Vi får se hur det går!

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Inga tankar

Skriv en kommentar!