Recension: Rabbit & Pearl

Martinshop erbjöd oss en Rabbit & Pearl att recensera. Blanka tyckte detta lät intressant eftersom hon, trots stor leksakslåda, aldrig hade använt ett ex av den omtalade original-rabbiten.

Det här är sexleksaken som alla känner till, mycket tack vare dess figurerande i Sex and the city för tiotalet år sen. Det är leksaken som alla köpte och som fortfarande säljer i mängder. Vi undrade, köps den för att den är känd eller för att den är skön?

Först och främst, utseendemässigt är det en standardrabbit. Det är en rosa stav med en liten ”kanin” ovanpå. Staven har ”pärlor” i skaftet som roterar runt sin egen axel, och kaninen vibrerar sina öron mot klitoris. Ibland är kontrollerna på själva staven, men traditionellt sitter de i en kontrolldosa som är ansluten med kabel. Det är även här du sätter in batterierna.

rabbiten2

Det ex som vi fick av Martinshop är 100% enligt den klassiska modellen och generellt känns det lite som att göra en tidsresa bakåt i tiden när man klämmer på den. Allting känns sent 90-tal. Det är mycket silikon, plast och batterierna som man förväntas mata den med är av den gamla stora ficklampssorten. Inga AA-batterier eller inbyggda.

(En liten detalj som vi fann aningen besvärande är att av nån anledning finns det ett ”gulligt” leende ansikte på undersidan precis under ollonet. Varför är det ett ansikte där? Det har ingen praktisk funktion men vi upplevde att det var onödigt och inte helt trivsamt.)

ansiktet
Närbild på ”ansiktet” ifråga.

Den här rabbiten (och säkert alla andra varianter som säljs) är standardleksaken nummer ett. Alla vet hur den funkar, alla vet hur den ser ut. Förpackningen är standard, dvs billig kartong med fult tryck, och allting med den här leksaken är… standard. Om man skulle ta all världens sexleksaker och göra ett genomsnitt skulle man nog få rabbiten. Den är som sagt, totalt standard.

Det är intressant också precis HUR standard den är. Den har inte förändrats på åtminstone ett decennium. Den rabbit som vi fick är såvitt jag kan minnas identisk den som ett ex till mig hade för 11 år sen. Tillverkningsmässigt har ingenting hänt med den, den använder exempelvis fortfarande samma löjliga ficklampsbatterier för drift. De finns tydligen i uppladdningsbart format, men det är en smula absurt att behöva köpa eftersom relativt få vardagssaker använder den här sortens batterier. Undantaget möjligtvis diverse ficklampor.

Är den då skön? Blanka säger tveklöst ja. Hon använde den en kort stund före hon njöt den första orgasmen med Rabbiten. Det finns orsaker till varför den här standardleksaken fortfarande är standard och det är för att den funkar. Ingen vill ändra ett vinnande koncept för om man ändrar nåt finns alltid risken att man i bästa fall gör det annorlunda och i sämsta fall gör det sämre. Har man aldrig använt en sexleksak förut och vill köpa sin första fittkittlare är rabbiten det självklara valet. Alla bör ha en rabbit i sin samling, om inte annat så för att den faktiskt är ett slags standard. Den sätter fart på njutningen, den är en klassiker och den är trots sin föråldrade design, smaklösa förpackning och dumheter rörande strömförsörjningen en mycket skön sexleksak!

Den rabbit vi har testat kostar 299 kronor. Det är inte den absolut billigaste leksaken som existerar, men det är rimligt pris för en sån gammal goding som just rabbiten är. Pris i förhållande till prestanda är också oslagbart, den levererar njutning och godkänd kvalité.

Slutsats: En skön leksak som trots sina på papperet många minus som ändå ger njutning och sköna orgasmer. Låt dig inte luras av utformningen från sent 1990-tal och den billiga tillverkningen – det här är en klassiker och det är en klassiker av skäl som är uppenbara när du för in den i din blöta fitta.

Plus:

+ Rimligt pris
+ Skön och lättanvänd
+ Stimulerar både klitoris och fittan
+ En etablerad standard

Minus:

– Smaklös förpackning
– 90-talsdesign
– Gulligt ”ansikte” under leksaken
– Ficklampsbatterier som är dyra och ej finns i uppladdningsbar version

färgkukfärgkukfärgkukfärgkuksvartkuken

Vill du ha din egen Rabbit? Köp den för 299:- hos Martinshop. Det är en klassiker, har du inte testat en eller upplevt denna leksak som existerat i princip oförändrad i mer än ett årtionde rekommenderas den starkt. Vi tackar Martinshop som skickade detta recensionsexemplar till oss.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!