Är sexbloggen död?

För snart åtta år* sen började jag skriva här. I början var det ett litet ventilationshål för att lätta på trycket inuti mitt huvud. Sedan växte det och blev större. Den här bloggen blev en del av mitt liv, av min identitet. Jag har arbetat med den i åtta år och under dessa åtta år har jag själv utvecklats enormt. Läsare som följt med ett tag har märkt denna utveckling, har kunnat följa den. En del av mina läsare har blivit mina vänner i verkligheten, jag är glad och tacksam för alla fina människor jag kommit i kontakt med genom denna blogg, detta mitt eget nav i nätvärlden.

Är detta slutet för bloggen? Nej, absolut inte. Jag kommer att skriva vidare men jag har kommit till en punkt då det är dags att lägga konceptet ”sexblogg” bakom oss. Även om sex och lust är temat för det vi skriver, det vi skapar och det vi delar med oss i form av bilder på oss själva och andra så är ”sexbloggen” som sådan död. Överhuvudtaget är jag fundersam kring huruvida bloggar ens finns kvar. Det var trendigt för tio år sen att starta bloggar om allt och inget; även om människor fortfarande gör det så är bloggen som trend utdöd och jag är tveksam till att bloggen som ursprungligt koncept finns kvar. Jag skriver inte blogg egentligen, jag kåserar och jag tänker. Visserligen är ”blogg” som koncept såpass flexibelt att man kan fylla det med vad man vill men själv tror jag inte att jag längre är en bloggare. Jag ser mig som en skribent och att jag publicerar mina tankar, ord och budskap i elektronisk form, i kronologisk ordning på en website gör mig egentligen inte till en bloggare.

Jag ser mig om också bland andra lustbloggar och ser att jag tillhör en annan generation. En majoritet av de lust/sexbloggar som startas idag är (i min mening) kortlivade narcissistiska saker som i första hand är till för att smickra dess skapare. Om inte smickret omedelbart infinner sig lägger man lika fort ner den. Innehållsmässigt och kvalitetsmässigt är skillnaderna mellan det som jag och Blanka skriver samt de flesta av nystartade bloggar enorm. Jag erkänner villigt att jag är petig med språk, men när en blogg är skriven med så gott som SMS-svenska – då vänder jag i dörren. Jag strävar efter att utvecklas, efter att skriva så bra som möjligt. Det är vad jag är uppvuxen med, det är den principen jag själv följer. Jag vill skapa bra saker, jag vill ha en hög kvalité. Blanka delar den åsikten och det är därför som vi skriver en såpass bra och högkvalitativ produktion som vi gör.

Det här är Sveriges bästa och äldsta lustblogg. Vi är ödmjuka men det är svårt att känna annat när jag ser vad som startas och produceras numera. Jag välkomnar fler lustbloggar som strävar efter samma kvalité som vi gör men jag har ännu inte sett speciellt många såna. Än mindre några som överlever speciellt länge. Jag ser dussintals bloggar som startas av tjejer som gillar att visa upp sin fitta eller sina tuttar, som enbart gör det för att få grymtiga kommentarer modell ”schyssta tuttar” och som efter nån månad lägger ner och tar bort allting. Det är inte kvalité. Det är inte att utvecklas. Det är bloggvärldens version av ett one-night-stand.

Jag är också medveten om att jag tenderar att ta saker på lite för stort allvar och lägga ner väldigt mycket energi i mycket jag gör – oavsett om det är här i bloggen eller i verkliga livet. Jag tror inte på att göra halvmesyrer. När jag gör saker, då går jag in för dem. Det är därför jag skrivit en blogg i snart åtta år.

Det finns andra saker som också får mig att tänka att sexbloggandet kanske är dött. Kommentarer exempelvis. Den här bloggen får inte en bråkdel av de kommentarer som vi fick för bara några år sen. Det stör inte mig speciellt mycket, jag skriver inte för att få kommentarer även om jag är glad och tacksam för varje bra kommentar som kommer in. Jag älskar kommentarer som stimulerar till samtal både hos mig och andra men tyvärr är såna kommentarer sällsynta numera. Jag är ganska säker på att det inte har nåt att göra med det jag och Blanka skapar utan helt enkelt att människor har gått vidare i sina nätvanor. Det är okej, man gör det. Det är därför jag börjar känna att det här inte är så mycket en blogg längre utan nånting annat. Det är bloggformat men det är mer som en journal eller en tidning. Vi skriver bra, vi skriver seriöst – som man skulle göra när man skriver en tidning eller en bok. Kommentarer och feedback tenderar nuförtiden att istället komma via Twitter och vi får emellanåt en bra dialog med läsare där också.

Så, sexbloggen kanske är död men vi fortsätter skriva. Vi gillar att skriva, men jag vet inte om jag kommer att kalla mig själv för bloggare eller den här sidan för blogg i framtiden. Jag är en skribent. Vilken etikett man ska sätta på den här sidan är ointressant men jag skriver och mina ord hamnar här. För er att läsa, ta till er och kommentera om ni vill – oavsett om ni gillar eller ogillar vad jag skriver.

*(Fotnot: Åtta år i November.)

Läs även dessa inlägg:

3 reaktion på “Är sexbloggen död?

 1. Kajsa

  Så länge ni skriver läser jag. Älskar att fly in i klumpesnuskvärlden. Sexblogg eller inte, blogg, tidning eller bok; jag älskar det klumpesnusk och Blanka gör med min fantasi och mina dagdrömmar. Alla de bilder som finns att se på… Sättet ni skrivit och skriver på.

  Svara
 2. Ulrika

  Jag är ingen daglig läsare, men har hängt med er i fyra-fem år, och för mig känns bloggen befriande, självkänslehöjande, allmänbildande, normifrågasättande och upphetsande. Sluta aldrig skriv!

  Svara
 3. Spanky - f.d sexbloggerska

  Jag är en av de sexbloggare som tyvärr fick lägga ner efter 3 lyckade och glada år. Jag lade ner när jag började inse hur stor min blogg faktiskt hade blivit. Att folk faktiskt pratade om den när jag var i närheten, även fast att de inte visste att skribenten satt ett par meter ifrån. Jag tror att jag blev överväldigad och lite skrämd. Även om jag kanske inte borde ha blivit det.

  Sedan märkte jag att, precis som du skrev, så dog trenden av sexbloggar med bra innehåll ut. Det blev alltmer att läsarna ville ha de smala tjejerna som vek ut sig med både fitta och tuttar utan något läsvärt på deras sida. De ville inte ha den mulliga bruden som teasade mer och skrev bra inlägg där läsaren fick tänka efter mer och fantisera mer.

  Även om jag längtar tillbaka till livet som sexbloggerska så vet jag att det är en tuff marknad med det. Kanske kommer jag igen, kanske inte. Det kan bara tiden utvisa…

  Iallafall… Jag ville vara ventilera ut lite, oss erotik bloggare emellan.

  Massor av kramar till er och fortsätt med ert fina skrivande

  Er trogna läsare

  Spanky

  Svara

Skriv en kommentar!