Dagens bild: Hundraårsporr (131217)

Att jag är väldigt förtjust i antik erotik är ingen nyhet för läsare av denna blogg. Helt okänt vilken årgång den här bilden har (den kan vara äldre än hundra år, eller yngre!) men det är intressant att porrpungen kanske inte är ett så modernt påfund som man kan tro?

gammal_porr

Läs även dessa inlägg:

2 reaktion på “Dagens bild: Hundraårsporr (131217)

 1. Fred

  Hej. Bilden e nog från 20-talet, då strumpbyxor blev populärt och uppfunnen. 😀

  Mvh Fred

  Svara
 2. KiwiAtDusk

  Att döma av frisyrerna är bilden mycket riktigt från 1920-talet, även om strumpbyxan uppfanns först 1956. Däremot var silkes- och konstsilkesstrumpor som hölls upp med strumpeband populära, eftersom kjollängden blivit dramatiskt kortare. Den rakade pungen går troligtvis att spåra till tidens kroppsideal. Vältränade manskroppar med framträdande kön, och rakade bringor och armhålor för att framhäva muskulaturen. Idealen är sprungna ur naturiströrelsen som har rötter från 1800-talet. Ur denna sprang en rörelse som handlade om att forma (mans)kroppen att passa in i vissa ideal med hjälp av träning (man kan tydligt se rötterna till den senare bodybuildingkulturen på bilder från den här perioden), olika typer av bad och liknande. För den som är intresserad kan jag rekommendera Nakna män – maskulinitet och kreativitet i svensk bildkonst 1900-1915 av Patrik Steorn som en bra utgångspunkt 🙂

  Svara

Skriv en kommentar!