Blir allting fetischer till slut?

Det här är ett knepigt inlägg att skriva eftersom jag är osäker på att jag kommer att få med min känsla och tanke i orden jag skriver. Emellanåt får jag såna tankar och försöker skriva såna inlägg, men det är inte alltid som de blir lyckade.

Jag är en observativ människa. Observativ, dvs jag gillar att se omvärlden, se rörelser och trender och små små förändringar samt fundera över hur de påverkar mig, oss, alla.

Jag gillar också porr. Dock frustreras jag mer och mer av porr eftersom jag upplever att den i mindre och mindre utsträckning faktiskt handlar om sex, njutning eller glädje och mer och mer blir ett slags sexuell korvfabrik där det är viktigare att man producerar saker snabbt än gör det bra. Det här är ingen nyhet utan är något som jag har tjatat om i flera år.

En sak inom porren som jag observerat de senaste åren är att olika fablesser och förtjusningar blir mer och mer förfinade och i den processen övergår de från att vara just fablesser och förtjusningar till att istället bli ganska grovhuggna fetischer.

Just nu är detta tydligt med orakade kvinnor. Jag har alltid gillat att se orakade kvinnor, mycket som en motvikt till det rakade idealet. Ett ideal som allt som oftast gör mig uttråkad. Det är dock svårt att hitta porr där kvinnor är orakade UTAN att det blir fokuset för fetischen. Jag vill helst ha porr och erotik med orakade kvinnor där faktumet att de är orakade inte är en grej. Detta är svårt eftersom den typen av erotik har blivit en fetisch och därför måste fokuset vara på just den grejen, i detta fall att det förekommer håriga fittor. För att kittla fetischen blir porren också mer absurd och löjlig, jag vet inte hur många porrfilmer jag stött på där deltagarna plockar fram en kam och stönande liksom friserar håret på fittan. Tjejerna i dessa porrfilmer har också gått från att vara den typiska vardagshårigheten till att vara kvinnor som har väldigt tydlig och markant hårväxt på könet, återigen helt i led med fetischeringen av orakade fittor. Idag är det svårt att hitta porr med orakade tjejer där tjejerna inte är ganska extremt håriga, just för att tillgodose fetischen.

Ett tag har jag följt en blogg som publicerar bilder på kvinnor med orakade armhålor. Jag tycker det är fint och försöker också uppmuntra kvinnor att ta kontroll över sina egna kroppar om så bara tillfälligt. Det senaste halvåret har den här bloggen gått från att vara en nischad förtjusning till att bli en fetisch. Nu publiceras bilder på kvinnor med en grov och rejäl kroppsbehåring, inte bara under armarna eller på könet. Det är uppenbart att håret i sig har blivit fetischen och nu måste den fetischen hårdna och bli mer grov för att kickarna ska fortsätta komma.

Hos mig blir det tvärtom, jag tröttnar när fetischen blir alltför grovhuggen och tydlig.

Detsamma har hänt (och händer) med porr som förespråkar mulliga tjejer. Det dröjde inte länge innan det blev en fetisch, och nu är det svårt att hitta porr med tjejer som inte är groteskt överviktiga eller som kittlar olika ”feeder”-tendenser genom att ofta involvera mat i sexualiteten. Det tänder inte mig. Jag gillar runda, mulliga, tjocka kvinnor men jag har ingen exklusiv fetisch för dem och feeder-kulturen där man matar kvinnor eftersom man har en fett-fetisch finner jag själv oerhört avtändande.

Därför funderar jag på om inte porren som den fungerar idag förr eller senare gör en fetisch av allt som man kan gilla med kvinnor, sex eller porr. Om man gillar långa kvinnor kommer porren till sist att mutera den också och försöka hitta de absolut längsta och slankaste kvinnorna som finns för att mata den fetischen. Gillar man kvinnor med grova överarmar kommer porren att ta detta till sin extrema slutsats också. Samma om man gillar fötter, då tar porren det till det extrema och börjar ha kvinnor med jättestora fötter där grupper av killar sprutar sperma över dem. Eller nåt.

Allting blir till sist en grotesk fetischering oavsett vad man är intresserad av. Det är som jag sagt förut, porr handlar för mycket om manliga måttstockar som storlek, bredd, längd, volym snarare än att vara roligt, sexigt och snuskigt. Det är också därför jag tröttnar på väldigt mycket porr och erotik.

Läs även dessa inlägg:

7 tankar kring ”Blir allting fetischer till slut?

 1. Lea

  Åh vad jag håller med! Jag kan också irritera mig med att folk i porrfilmer inte förefaller kåta; torra fittor och halvhårda kukar är mer regel än undantag.

  Svara
 2. Jenny

  Just att rakade tjejer har blivit norm skrämmer mig lite eftersom det känns som ännu en trend som handlar om att sexualisera unga flickor. Tycker att det är sorgligt att det inte tycks finnas någon variation i mainstreamporr alls utan att det alltid (nåja, nu har jag sett väldigt lite porr men jag tillåter mig själv att generalisera) är smala, långhåriga men i övrigt rakade tjejer, ofta med silikonbröst, som lärt sig att göra våpiga miner som gör att de ser korkade och uttråkade ut istället för kåta som jag antar att de avser. Jag för min del ger inte mycket för porr eftersom inga tjejer tycks njuta av det utan bara blir nyttjade av (alltför) välutrustade killar som inte bryr som ett skit om tjejens njutning. Nej tacka vet jag en erotisk novell eller den egna fantasin.

  Svara
 3. krux

  Över huvud taget tycker jag att det är skitsvårt att hitta erotik som involverar vanliga människor, så att säga. Jag är voyeur och blir skitkåt av tanken på att se folk ha sex, men porr gör mig ofta så besviken. Alla de här överdrifterna och tillfixningarna är så himla onödiga just i och med att människor är unika, vilket gör vartenda älskande par till något alldeles särskilt och superspännandande. Jag vill se hur olika kroppar och behåring ser ut, hur olika människor låter under sex, hur olika orgasmer kan te sig – naturligt, oregisserat, osminkat. Typ som om man tjuvkikade in genom grannens fönster. Men det är en bristvara.

  Svara
 4. Pingback: Snuskigt kroppshår | mondokanel

 5. MarySaintMary

  Bra inlägg! Det är synd att porr så himla sällan speglar verkligheten. Själv har jag legat med en massa killar när jag haft könshår och de flesta har liksom bara…inte brytt sig. Det är ju inte så att de tycker det är fult, inte heller så att de tänder på det, det bara är liksom. Sen fattar jag ju att det har med bild att göra, att man ser bättre när fittan är rakad. Men man måste ju inte vaxa bort minsta lilla för att man ska se.

  Stoya är ju sällan helrakad, om man ska tipsa. Dock inte heller naturligt hårig, men ändå. Kul med en så pass stor porrstjärna som går emot strömmen. (För visst är det väl rätt ovanligt även med en liten tofs i porr idag?)

  Svara

Skriv en kommentar!