Myten om könshåret

Det finns gott om myter kring sex. Tack och lov börjar många av dessa förpassas in i lådan märkt ”dumheter” men det är lite underhållande (och skrämmande) att fundera på vad människor tror om kroppen, om sex eller det som hör därtill. Exempelvis finns det en myt som sprids bland många killar (och även en del tjejer, märkligt nog!) som gör gällande att kvinnor inte kan få orgasm.

En av mina favoritmyter är en gammal goding. Nämligen den som säger att man kan se om en blondin eller rödhårig tjej är ”äkta” genom att jämföra med håret på hennes fitta. Detta är såklart förutsatt att hon har hår och inte tillhör den utbredda skaran kvinnor som väljer att raka bort det. Det är hela den där myten om att kolla så mattan matchar gardinerna.

Upp tills att jag var omkring 18 trodde jag den var sann. Jag trodde att blondiner var lika blonda mellan benen och att rödhåriga tjejer hade motsvarande färg på sina buskar. Naivt, men jag vet att jag inte var/är ensam om det. Verkligheten är ju att könshår är flera nyanser mörkare än huvudhåret och även om blondiner kan ha ljusare könshår än brunetter så är det ändå inte samma färg som på huvudet. Detsamma gäller ju allt annat hår på kroppen, exempelvis under armarna också.

Till dags dato har jag bara sett två exempel på kvinnor som har icke-mörkt hår på sina fittor. Ingen av dem har jag träffat i verkligheten utan är bilder jag hittat på nätet. Den ena föreställer Anulka Dziubinska som var en Playboy-tjej år 1973. Bilden på henne kan synas nedan. Jag är rätt säker på att hennes fitthår är fejkat på något vis, antingen genom retuschering eller genom blekning, men har inte lyckats bekräfta detta.

7305_anulka_dziubinska

Den andra bilden har jag ingen aning vem den föreställer. Jag råkade snubbla över den för första gången för nån vecka sen och trots ihärdigt googlande har jag inte blivit klokare. Om någon läsare har mer information om bilden tar jag glatt emot den! Dock gissar jag att den också är fejkad på ett eller annat vis, hennes könshår ser lite kemiskt blekt ut när jag studerar bilden.

tumblr_mw4w16m0MC1rqml3qo1_1280

Läs även dessa inlägg:

3 reaktion på “Myten om könshåret

  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Klart allt finns, men myten är att det alltid är exakt samma färg på könshåret som på huvudhåret och att man kan avgöra om en blondin är ”äkta” (vad nu det innebär) genom att jämföra med hennes könshår.

   Myten var inte att det inte finns blonda könshår 🙂

   Svara

Skriv en kommentar!