Debattera inte med idioter

(Caveat lector: Även detta inlägg är skrivet i någorlunda upprört tillstånd.)

Igår kväll hade SVT Debatt bland annat ämnet abort som tema. Från deras sida:

”På plats finns EU-parlamentarikern Cecilia Wikström och överläkare Lena Marions som värnar om den svenska lagstiftningen. De möter Ja till livet-ordföranden Gunilla Gomér och Julia Kronlid (SD) som debatterar för att vi ska sänka den fria abortgränsen i Sverige.”

Ursäkta min klatchiska men vad fan är det här för jävla dumheter? Varför debatterar man ens aborträtten? Nu har jag visserligen inte sett programmet men jag misstänker att det enda jag får ut av det är ilska över den dumhet som tillåts spridas över detta land.

Varför debatterar man sånt här med idioter? Det är en enkel princip: man debatterar inte med människor som representerar dumma åsikter eftersom man isf legitimerar deras åsikter och ger dem en plats i debatten. Det är därför som Richard Dawkins inte debatterar med kreationister och det är därför man inte ska debattera med abortmotståndare och kvinnofientliga krafter. Man ska inte ge dem (eller någon annan) intrycket att de representerar en legitim fråga på något vis.

Att ens debattera aborträtten är fullständigt absurt. Aborter är nåt som alla kvinnor har rätten att välja om behov och önskemål uppstår. Det är kvinnornas kroppar och det är deras val. Det är inte ett ämne som ska diskuteras eller dryftas. Man ska inte se länder som förbjuder aborter som nåt slags förebild och abortmotståndare är i praktiken kvinnofientliga och vill ta bort kvinnors rätt att själva bestämma över sina kroppar och sina liv.

Vad kommer härnäst? Ska vi börja diskutera huruvida allmän rösträtt var en bra sak att införa? Eller rösträtt för kvinnor? Eller kanske återinföra homosexualitet som en mentalsjukdom? När vi ändå börjar glida bakåt i tiden kan vi ju lika gärna ta med all annan idioti också, eller hur?

Läs även dessa inlägg:

6 reaktion på “Debattera inte med idioter

 1. Alma

  Jag är inte emot abort. Jag är dock väldigt less på allt tjat om abort. Varför inte ha mer tjat om preventivmedel? Det behövs tydligen. Klarar inte människor av att skydda sig så ska de inte ha sex. Jag är så enormt less på att stå där och se hur foster efter foster sugs ut och hamnar i en burk. Nej, jag har inte valt fel yrke. Jag jobbar inom operation och kirurgisk abort är ett av hundra ingrepp. Ett ingrepp jag inte orkar med. Tyvärr kan jag inte säga nej till att medverka. Givetvis finns det en minimal andel som blir gravida trots skydd men som sagt minimal andel.

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Jag håller med, jag är emot att människor slentrianmässigt börjar använda abort som ett retroaktivt preventivmedel. Det är inte hållbart och abort är inte meningen att användas så. Det finns tyvärr en viss uppsättning människor som är för oansvariga, okunniga och som av diverse skäl väljer att använda aborter på detta vis. Det tycker inte jag är okej, en abort ska vara en nödbroms och inte en rutin.

   Svara

Skriv en kommentar!