Recension: RFSU ”So Sensitive”

Jag är kille och jag tror på säkert sex, därför använder jag kondomer. Intimera skickade mig ett paket av ”So Sensitive” som är RFSUs supertunna kondomer som dessutom är gjorda av polyuretanplast istället för latex. Detta är bra för er som är latexallergiker och enligt reklamen ska den vara så tunn att den nästan inte känns, samt leda kroppsvärme.

rfsusosensitivekondomer

Man får sex stycken kondomer i förpackningen. Var och en är förpackad i en brytförpackning som skiljer sig lite från de flesta andra förpackningar som man river upp. Jag gissar att detta dels beror på ett man vill ge kondomen en lite lyxigare känsla men kanske också för att plastkondomer behöver annan förpackning. Jag är inte helt säker men det verkar rimligt. Det blir dock ett ganska högt pris per kondom då en förpackning kostar 119 kronor dvs nästan 20 kronor per kondom. Dyrt att vara latexallergiker, alltså.

Men är den skön? Leder den kroppsvärme? Känns det som att man inte har kondom på sig alls?

Frågar man mig de frågorna är svaret ett rungande nej.

Jag är inte alls imponerad av den. Mitt största problem med den är att den är oerhört trång och oflexibel. Som tidigare nämnts är jag en sån kille som behöver utrymme att röra mig. Jag brukar köpa så stora kondomer som möjligt, inte pga min imponerande utrustning (jag är ganska genomsnittligt hängd) men just för att jag behöver frihet för kuken att röra sig inuti kondomen. Om jag inte kan röra mig förlorar jag känsligheten och då tröttnar min kuk. Till skillnad från latexkondomer har den väldigt lite flexibilitet vilket för mig känns som om jag tejpat kuken med silvertejp.

Ej heller kan jag påstå att jag kände den där påstådda ledningen av kroppsvärme. Den kändes precis som en vanlig latexkondom, både i temperatur och tjocklek. Men ändå sämre eftersom den är mindre flexibel och kramar mer. Jag är verkligen inte en kille som gillar att få min kuk kramad av kondomer.

Summa summarum är att för egen del känner jag inte att den är värd pengarna. Det är min egen, högst personliga åsikt. Jag tycker den är dyr och obekväm, men jag gillar inte trånga kondomer. Priset är dessutom ganska högt. Är du latexallergiker är tyvärr utbudet av icke-latexkondomer smått och därför har du inte så mycket val.

Plus:
+ Bra för dig som är latexallergiker

Minus:
– Dyr! Nästan 20 kronor per kondom
– Trång
– Oflexibel
– Kan inte påstå att den ledde kroppsvärme bättre
– Känns inte speciellt tunn

färgkuksvartkuksvartkuksvartkuksvartkuk

Tack till Intimera som skickade mig en låda att prova. Vill du köpa din egen låda med So Sensitive är priset 119:- och du kan beställa den tillsammans med annat roligt från Intimera. Kom ihåg att om du ger rabattkoden ”klumpesnusk” får du 10% rabatt på hela din order. Lycka till!

Läs även dessa inlägg:

2 tankar kring ”Recension: RFSU ”So Sensitive”

 1. Kajsa

  Min erfarenhet av just de här kondomerna är den samma som Klumpes. De som introducerade dem för oss (mig och min man) är väldigt glada över att de finns på marknaden. Eftersom hon är latexallergiker och normalt sett får klåda av vanliga kondomer. T.o.m. att priset på dem är okej för att slippa klådan. Men! Kruxet med dem är just det att de är oflexibla. Så oflexibla och trånga att de som är lite bredare (genomsnittlig i längd, men bredare) får problem med att trä på dem. Det går helt enkelt inte.
  Tummen upp för att de är latexfria och tummen ner för att de inte finns att få i större utgåva. (Frågade t.o.m. på Apoteket om de kunde få tag på större, men svaret är nej).

  Svara
 2. KiwiAtDusk

  Min erfarenhet av dessa kondomer var med en partner som hade ganska smal kuk. Då satt de istället inte riktigt bra, och dessutom prasslade de som om det var en fryspåse från Ica han hade på kuken :S
  Men bättre det än ingen kondom! Jag hoppas att det i framtiden kommer komma mer flexibla, latexfria kondomer- eller iallafall att de kommer i fler storlekar. Silikon kanske kunde vara ett vettigt material? 🙂

  Svara

Skriv en kommentar!