Olika spår i huvudet

Jag är polyamorös. Jag har för närvarande två definierade förhållanden. Det ena är med Blanka, det andra är med Kajsa. Dessa två kvinnor har båda många likheter och jag tror att det är ganska lätt att förstå varför båda är viktiga för mig och varför jag älskar dem båda. Det finns ju inga människor som är identiska och även om man kan se likheter mellan människor är ju givetvis alla olika också. Jag märker detta när jag ska skifta spår. Blanka och Kajsa är olika människor.

En sak som jag fick lära mig när jag lämnade den monogama normen var att hålla flera spår aktiva i huvudet. Emellanåt får jag frågan från monogama människor om det inte är svårt att ha flera partners. Mitt svar är att det inte är svårt, men det kräver mer uppmärksamhet. Det som fungerar på en partner fungerar inte på den andra och man måste lära sig att växla mellan spåren, att ha flera trådar i huvudet. Det är inte svårt, men det kräver en extra insats och kräver lite extra energi. Inom den monogama normen har du bara en livspartner och därför har du bara en person som du ska komma ihåg saker om, veta saker om och kunna saker om. Polymänniskor har fler.

Det kan vara vad som helst, stort eller smått. Att skifta spår är viktigt, t.ex. när man har sex eftersom det annars kan hända att man försöker göra nånting som funkar på en partner men som inte funkar på en annan. Ibland med katastrofala följer. Blanka påpekade detta en gång när hon, jag och Niva hade sex. Nivas förhud får under inga omständigheter dras undan då detta är smärtsamt för honom när han är hård – å andra sidan tycker jag det är väldigt skönt att få mitt ollon blottat och njuter mycket av detta. En viktig detalj som lätt hade kunnat blandas ihop. Samma mellan mig och Blanka eller mig och Kajsa. Deras kroppar är väldigt olika och blir olika stimulerade beroende på plats och beröring. Jag tror aldrig jag kommer att få möjligheten att ha sex med dem samtidigt men jag misstänker att det skulle bli en intressant mental övning för mig eftersom de är olika och att jag då skulle behöva växla mellan spåren och trådarna i hur jag har sex med dem.

En jämförelse för monogama skulle kanske vara att om man har mer än ett barn så har ju de olika barnen olika favoriträtter, färger osv. Man måste tänka i flera parallella spår och oavsett om det är kärlekspartners, barn eller nära vänner så vill man att alla får den respekt och det detaljminne som de förtjänar.

Samtidigt är det oerhört belönande att få ha dessa två kvinnor i mitt liv eftersom de just är så väldigt olika. Som tidigare påpekats är en av de fina sakerna med att leva polyamoröst just att olika behov kan bli tillfredsställda – samt att till synes identiska behov ändå kan tillgodoses på olika sätt.

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Olika spår i huvudet

  1. Nanna

    Ett väldigt intressant inlägg som fick mig att tänka mycket på inför om jag skaffar mig en till partner i framtiden. Som blir mer seriös och som jag kommer spendera mer tid med. Har inte riktigt tänkt så långt eftersom jag nyligen kom på att jag är polyamorös. Tack för en tankeställe!

    Svara

Skriv en kommentar!