När jag gör fel gör det väldigt ont

Jag gör fel ibland. Det är mänskligt. En mindre bra skada som jag bär med mig från tidigare är att jag är skitdålig på att förlåta mig själv när jag gör fel, något jag tror jag skrivit om eller nämnt förut i den här bloggen.

En utlösande faktor till min ”semester” i två veckorplus var att jag gjorde ett fel. Jag missade en grej för jag hade bråttom, för jag var stressad och för att jag inte tänkte mig för. Det gjorde en väldigt trevlig människa ledsen och bränd vilket i sin tur brände mig eftersom jag inte vill göra fel. Jag tar väldigt hårt (för hårt, säger Kajsa) på att göra såna här misstag. Jag förlåter inte mig själv och det som jag gör bra tenderar att bli mindre i mitt psyke än de fel och misstag (reella eller inbillade) jag gör. Jag straffar mig länge, hårt och ganska orimligt mycket för misstag jag gör i mitt liv.

Det var inte hela orsaken men jag blev väldigt arg och ledsen på mig själv för det misstaget. Det var en del i varför jag behövde komma bort från att vara klumpesnusk. Jag var osäker på om jag ville återvända, det tog mig tvåplus veckor att lyckas förlåta mig själv det men nu är jag här igen.

Läs även dessa inlägg:

3 tankar kring ”När jag gör fel gör det väldigt ont

 1. Silke

  Håller med Kajsa. Du är för hård mot dig själv.

  Va rädd om dig & dina kärlekar. ♥

  Svara
 2. Matilda

  Länge sedan jag klickade mig in på den här bloggen, men det var ett kärt återseende. Du är speciell och klart du ska förlåta dig själv. Måste passa på att tacka för välskrivna texter och reflektioner, tack för att ni har öppna sinnen. alltid så härligt att läsa det ni har att säga.

  Svara

Skriv en kommentar!