Recension: LELO Tiani II

Jag och Blanka har provat LELO Tiani II (II som i 2) som Intimera generöst skickade till oss. Vi har tidigare testat LELO Lyla som är liknande, samt även testat den omsusade We-Wibe. Tiani är lite som en kombination av de två.

Som med alla LELOs produkter är den oklanderligt utförd på de flesta sätt och vis. Den levereras i en smakfull förpackning enligt liknande modell vi sett åtskilliga gånger tidigare: En elegant formgiven yttre kartong som täcker en svart, mer robust inre kartong. Inuti den kartongen finns leksaken som består av dels det vibrerande ägget men även den trådlösa fjärrkontrollen. Mycket av det vi skrev om Lyla gäller även Tiani – den trådlösa fjärrkontrollen vibrerar också och kan om man så vill användas som klitorisvibrator. Skillnaden består i att Tiani har en svans medan Lyla är ett ägg. Svansen täcker laddningsporten och måste skruvas lös för att äggdelen ska kunna laddas. Det följer med två olika svansar – en som är platt och bredare samt en annan som är smalare och tjockare.

Precis som med Lyla är tanken att ägget ska vila inuti fittan och i likhet med We-Wibe ska då svansen sticka ut och ligga mot klitoris (eller analen, om man vill – vi testade inte men det verkar inte omöjligt) samt stimulera den. Det finns ingen motor i svansen utan den för bara med sig vibrationerna ut från själva ägget.

lelotiani2

Fjärrkontrollen är identisk med Lyla. Den vibrerar identiskt med ägget och det gör att användaren lätt får feedback om hur ägget rör sig utan att behöva gissa. Det är väldigt intuitivt att använda även om ett minus som även uppstod med Lyla är att man blir lite bedövad i fingrarna om man använder den en längre stund. Fjärrkontrollen saknar fortfarande uppladdningsbart batteri utan behöver två stycken av sort AA för att fungera.

Det som vi gillade är hur smärtfritt fjärrkontrollen och ägget fungerar tillsammans. Inga konstiga synkanden, de känner omedelbart av varandra om de är påslagna och inom räckvidd. LELO säger sig ha förbättrat synken mellan enheterna i att båda enheterna, vilket i praktiken ska leda till bättre kontakt och att fjärrkontrollen och ägget båda rör sig exakt likadant för maximal kontroll. Vi har ingen känsla för att detta är annat än sant och kan bara berömma LELOs tekniska kompetens. Enligt LELO har Tiani II en bättre räckvidd och en starkare motor, helt klart positivt och vi kan bara säga att det verkar stämma.

I övrigt är det här precis som alltid med LELO en lyxig och påkostad produkt. Den har LELOs silkeslena silikonyta, såväl ägg som fjärrkontroll är vattentäta för användning i dusch eller bad – eller regnigt väder om man är utomhus. Det finns en generös uppsättning vibrationsmönster och vi tycker fortfarande det är skoj att man inkluderat mönster som styrs t.ex. av att man skakar fjärrkontrollen eller lutar den åt olika håll.

Sammanfattningsvis blir den här recensionen identisk med den för Lyla. Det är en lyxig och påkostad leksak som definitivt kan vara rolig, men som dels är ganska dyr (1099 kronor) samt att den fortfarande känns lite som en prototyp. Återigen undrar vi varför man inte gjorde fjärrkontrollen uppladdningsbar, samt känner att just pga vibrationerna i fjärrkontrollen begränsas leken utomhus eller i befolkad miljö. Svansens effekt är säkerligen högst personlig, en del kanske älskar den, andra rycker på axlarna. Det beror helt på vilken sorts stimulans man gillar. Det är dock positivt att även fjärrkontrollen är vattentät nu, samt att motorn i ägget är (enligt LELO) 3x starkare – men i övrigt är skillnaden mot Lyla inte så stor. Vi gav Lyla fem kukar och även om den här är aningen bättre så blir det samma betyg då likheterna är såpass stora.

Plus:
+ Fjärrkontrollen är även en vibrator
+ Spännande med accelerations- och lutningsstyrd vibration
+ Hög kvalité
+ Bra för både ensam eller partnerlek
+ Intuitiv och lättanvänd
+ Stimulerar fantasin
+ Skön att föra in och använda
+ Uppladdningsbart batteri i ägget
+ Både fjärrkontroll och ägg är numera vattentäta
+ Starkare vibrationsmotor i ägget

Minus:
– Ej inbyggt uppladdningsbart batteri i fjärrkontrollen
– Svansen på ägget är kanske inte till allas förtjusning
– Även denna kan vara svår att använda utanför sovrummet

färgkukfärgkukfärgkukfärgkukfärgkuk

Tack till Intimera som generöst sponsrade oss med denna fina leksak! Vill ni ha en egen Tiani II Design Edition kan ni köpa den från Intimera för 1099 kronor. Ange rabattkoden ”klumpesnusk” när ni lägger en order och ni får 10% rabatt på hela ordern, oavsett hur mycket ni köper. Lycka till!

Läs även dessa inlägg:

3 reaktion på “Recension: LELO Tiani II

  1. vildvanilj

    Roligt att läsa en välskriven recension! Fick upp ögonen för Lyla, som jag tidigare missat.
    Ska definitivt ta mig i kragen och utvärdera framöver.

    Svara

Skriv en kommentar!