Första ögonblicket av kärlek

Det är intressant att se in i sitt inre och känna igen en del viktiga punkter i en relation. Det finns ögonblick som fastnar och som betyder väldigt mycket för mig. Ett sådant ögonblick är första gången jag såg Blanka. Då visste jag att det var på riktigt, att det hon och jag hade var bra och äkta och nånting att bygga på. Det var för mer än 2½ år sen. Känslan är fortfarande lika stark och vi bygger vårt förhållande på önskan och planen att det ska vara en livslång relation.

För några dagar sen fick jag ett likadant ögonblick. Det är Kajsa. Jag har pratat med henne under vintern och våren, alltmedan vi har pratat har känslorna blivit djupare och starkare. Vi har kommunicerat uteslutande via mail och SMS. Upp tills för några dagar sen hade jag ingen aning om hur hennes röst lät, men då ringde hon för att bekräfta att hon var på väg. Att resan hade inletts. Hon sa efteråt att det var oerhört spännande och pirrigt att lyfta telefonen och slå mitt nummer. Men när jag hörde hennes röst, då visste jag igen. Det fanns ingen återvändo och nu var allting på riktigt.

Som en geyser kom allting flygande. Känslorna jag sagt orden för och som visserligen fanns där innan det ögonblicket, men det ögonblicket gjorde allting på riktigt. Det var som att ramverket lagts innan och allting var färdigt för inflyttning. Det kändes bra och så, men det var inte riktigt färdigt. Det sista ögonblicket var när flaskan träffade sidan på båten, det var då som sidenbandet klipptes. Då invigdes allting. Ett till rum i mitt hjärta fick en innevånare.

Det är oerhört speciellt och magiskt att kunna peka på såpass specifika ögonblick och säga att jag älskade henne innan det ögonblicket, men just precis då – då hände nånting speciellt och unikt. Då föll allting på plats, då gick allting igång. Då fanns det ingen återvändo och den känslan är underbar. Att ge sig hän, att ta emot och att förlora kontrollen. Hjärtat öppnar dörren och en speciell person kliver in.

Jag önskar att fler och fler människor får uppleva den känslan. Med en person. Med flera personer. Med så många eller så få som man trivs med.

Mitt liv som polyamorös, det trivs jag väldigt bra med just nu.

DSC_2717
Kajsa i min soffa

Läs även dessa inlägg:

En reaktion på “Första ögonblicket av kärlek

Skriv en kommentar!