Barnvänlighet på Stockholm Pride

Större delen av Prides dagaktiviteter är barnvänliga i den mån att det är (trista) vuxna som talar, talar och talar. Sex kan nämnas och beroende på barnets ålder kan frågor väckas för i motsats till omgivande samhället brukar besökare av Pride inte väja för samtalsämnet, men det är inga/sällan sexuella handlingar sker.

Pride House som ligger i Kulturhuset har barnvänliga aktiviter som är anpassade till barns ålder. Även familjeyoga för 4-6 åringar och Rum för Barn är andra tips dit en förälder kan ta barn medan de andra går på föredrag.

Majoriteten som besöker Pride kommer anpassa samtalen, precis som i övriga samhället, till vilka som är närvarande. Om det på din filt på picknicken sitter en tioåring med så kommer samtalen med största säkerhet handla mer om väder, vart du kommer ifrån, vad du gjort i sommar och liknande än vilket glidmedel du gillar att använda vid analsex.

Jag tror också så att det du som vuxen ser är sexuellt, ex. ett halsband med koppel, kommer inte dina barn se som annat än (eventuellt märkliga) vuxna. Om du får frågan behöver du inte svara; ”Jo du förstår en del människor blir kåta av…” utan det räcker säkert gott med att säga ”De trivs med det.” eller ”Det är deras sätt att hålla hand”.

På kvällen finns det flera fester som har sexuella teman, men de brukar vara tydligt markerade som ex BDSM-fester.

Jag är själv inte en Pride Park besökare men dit går bra att ta med barn dagtid och du kan möjligen behöva förklara att sexleksaker är för vuxna, på kvällen ökar ljudvolymen och festandet, så där får du som förälder avgöra om du vill ta med barnet på festival.

Kajsa tar upp det att barn kan tala livligt om vad de gjort och att det kan oroa att barnet kommer outa familjen. Där går det tror jag att förklara för andra vuxna i barnets liv som undrar att ”vi var i Stockholm och det var tydligen Pride, ja det var en parad” så behöver ni förmodligen inte komma ut på något sätt. Erfarenheten säger att då barn berättar om ”mammas pojkvän” så korrigerar andra vuxna barnet till att säga ”du menar dina föräldrars vän”. Glöm inte att vi lever i en värld där alla är tvåsamma, för det är vi väl. *blinkar med ena ögat*

Jag hoppas att flera känner sig lugnade både för egen del och för möjligheten att ta med hela sin familj på Stockholm Pride. På Polyheart såg jag att några sökte andra föräldrar som ville samarbete, kanske du kan tänka dig ha hand om ett-två extra barn mot att du timmen efter kan gå på ett föredrag?

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!