Det här med större-bättrekukar…

Häromdagen hade jag en intressant tanke som dök in i huvudet när jag låg och nästan höll på att somna. Det rörde den fixeringen vid stora kukar som finns i vårt samhälle, eller egentligen inte själva myten att större-bättre utan hur den sprids och av vem.

Det är ju ingen överraskning att samhället propagerar större-bättre känslan, och att det är nåt som sprids både av arga unga feminister (som tycker det är okej att objektifiera män eftersom män -enligt dem- har objektifierat kvinnor i tusentals år och nu är det deras tur att göra samma fel åt andra hållet) såväl som osäkra unga män utan något mer att tillföra sin partner, samhället eller sig själva förutom att de hade den tveksamma turen att vinna det genetiska lotteriet och blev född med en stor kuk.

(Oj, vilken lång mening. Sorry!)

Nej, ingen nyhet där. Större-bättre är en stor och dominerande marknadskraft rörande mäns könsorgan och det stöts och blöts (no pun intended) rätt rejält i diskussionerna kring densamma.

Det som jag finner intressant är hur villigt den här myten sprids även direkt eller indirekt av människor som uttalat föraktar och förkastar den! Det tycker jag är oerhört intressant. Jag har träffat människor (både män, kvinnor och mittemellan) som alla tydligt tar avstånd från den, som tar till starka ord för att tala om hur förkastfull denna myt är, hur den reducerar män och kvinnor till nånting billigt och köttsligt, att män (och deras kukar) handlar om mer än vad måttstocken visar – som sedan vänder sig om och utan att riktigt vara medveten om det sprider denna myt vidare på ett väldigt subtilt plan!

Motvilligt erkänner jag att jag gjort det själv. I stunder av osäkerhet kring min kropp och min kuk har jag gjort liknande saker. Killar gör det ofta. När man ska fota kuken inför publicering nånstans försöker man ofta hitta en vinkel som får den att se större ut, eller på andra sätt överdriva storleken antingen med rakt ut fusk i Photoshop, eller mer subtila manipulationer med perspektiv och liknande. På sätt och vis är det ju samma falska marknadsföring som en del killar anser push-up-BH att vara. Det är som menyerna på hamburgerhaken. Burgaren SER jättestor och saftig ut på menybilden, men när du håller den i handen visar det sig vara samma sorgsna, platta bit kött som alltid och ser mer ut att vara nåt som körts lite för mycket i torktumlaren. Min egen kuk är högst genomsnittlig i storlek, ca 15 cm när styv och betydligt mindre när den är slak. Förut hade jag ångest kring detta iom att jag precis som alla andra killar tutats i att Riktiga Män(TM) har Stora Pålar(TM) att sticka i sina fruntimmer. Numera tar jag det med betydligt större ro och jag kan även njuta av den när den är liten och slak. Jag vet att jag har en trivsam kuk, och storlek på den gör den väldigt lämpad för ytterst trevligt analsex också.

Men dessa människor som å ena sidan förkastar störrebättre-idealet men sen medvetet eller omedvetet lyder samma märkliga ideal och försöker leva upp till det, de fascinerar mig!

Läs även dessa inlägg:

15 tankar kring ”Det här med större-bättrekukar…

 1. Mr.T

  Skönt att du tar upp det, själv ligger jag något under dig i storleksracet och jag känner direkt obehag för att visa mig för andra naken, förutom för min fru som gillar min kuk som den är. Jag skulle dock ha jättesvårt att ”blotta” mig inför en annan kvinna i en sexuell situation. Samtidigt så har jag sett undersökningar som säger att mäns kukar är fördelade enligt normalkurva eller s.k. ”klockkurva” det skull betyda att om snittet är ca:15cm så torde det finnas lika många med t.ex. 10cm som med 20cm.. Detta torde ju damer (och män) som haft ett antal olika älskare vara varse..

  Jag tror att det ligger mycket i din teori om bittra feminister men även i vårt samhälle i stort. Intressant är ju t.ex. Johanna Sjödins inlägg som jag läst på hennes blogg om hur hon föredrar jättekukar som helst ska vara minst 30cm.. och ska man läsa mellan raderna så kan man fä det till att hon varit en jäkla massa killar och män med typ 24cm och uppåt.. nått som jag enligt de statistiska siffrorna jag sett inte kan få ihop..

  Svara
 2. elinor

  blir väldigt besviken över att du beskyller unga feminister för den här skiten. är både ung och feminist och känner inte alls igen mig.

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Jag sa ingenstans att det sprids av alla unga feminister. Jag refererade till en viss typ av unga kvinnor, jag har stött på några stycken under mitt liv och jag kallar dem för ”unga arga feminister”. De är på inget vis representanter för alla feminister, tvärtom är de en mycket begränsad minoritet, men de är den sortens feminister som ger andra feminister ett dåligt rykte eftersom de gör alla ”fel” som de beskyller män för, men rättfärdigar det med att det är okej för dem att göra eftersom de kallar sig feminister. Jag tycker själv att den här typen av kvinnor har lite missat syftet och poängen med feminism och hela den kampen.

   Om du tog till dig och tog illa upp ber jag om ursäkt. Som sagt, den typen av kvinna som jag beskriver är på inget sätt representativt för all feminism utan är en typ av människa jag stött på lite då och då och som jag finner något hycklande. Det är inte dig jag pratar om, det är inte feminism som helhet. Bara en liten klick med människor.

   Svara
   1. Mimi

    Vill bara klargöra en sak: du menar alltså att det finns unga arga feminister där ute som propagerar för att stora kukar är bättre? Jag tycker att den åsikten sällan yttras överlag, förutom via porrfilmer. En hel del av de som är just ARGA unga feminister är av min erfarenhet oftast homosexuella och tar avstånd från män av just den anledningen och inte har någon som helst synpunkt på deras kukstorlek. Jag får väl googla runt lite om det är det du menar, för det har jag totalt missat.

    f.ö.v. vet jag inte om jag skulle kalla Sjödin, som Mr.T nämner ovan, för en arg feminist 🙂 och jag tar mycket hellre en människa som är trygg i sig själv och vet vad hen ska göra med sin kropp för att vi ska ha det bra tillsammans än att tro att en stor kuk eller stora bröst ska göra jobbet.

    Svara
    1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

     Jag menar att det finns en liten grupp av självutnämnda feminister som jag anser ”arga” och som anser att det är okej att objektifiera män som ett slags bakvänd rättvisa för att (enligt dem) män har objektifierat kvinnor i hundratals år. Jag har personligen träffat 4-5 stycken och de har alla varit rätt unga, 18-22 i ålder ca. De är inte en majoritet och jag tycker att de representerar den feministiska rörelsen och ideologin på ett sätt som enbart skapar fiender, men det är deras val. Jag säger inte att de är på något vis representanter för ALLA feminister, och de är ganska sällsynta – men ja, de existerar. Jag vet inte vilken sexuell läggning de jag träffat identifierade med men under samtal med dem tyckte alla att det var okej (för dem) att objektifiera män och inte betrakta män som individer utan enbart som leksaker som skulle tillfredsställa deras ytligaste uppfattningar.

     Det var dessa människor som jag grundade mitt uttryck ”arga unga feminister” i mitt inlägg på. Ingen annan.

     Svara
 3. Christer

  Kanon du skriver om detta. Det är många män som känner sig blyga och osäkra om storleken. Alla vil väl ha större likaväl som vi vill ha magmuskler 6pack och andra drömmar haha. Vi är som vi är och det gör oss inte bättre eller sämre.

  Svara
 4. Per

  Detta tror jag inte är unikt för snoppdebatten (om det nu finns någon sådan), utan detta är i högsta grad relevant och påtagligt inom andra samhällsdebatter, som exempelvis biståndsdebatten såväl som jämställdhetsdebatten (vilka jag både känner mig mer insatt i än kuk-debatten). Genom att prata om någon/några/en grupp som förtryckta eller att på något vis förminska dessa, även om personen som pratar om gruppen själv tillhör densamma (exempelvis ”kvinnor”, ”invandrare”, etc) så bidrar man till att reproducera föreställningen om dessa som förtryckta eller på annat sätt negativt påverkade. Jag vet inte om det finns någon enkel lösning på detta problem, annat än att man lär sig se bortom de (som verkar vara) gängse föreställningarna och istället ser till individen och att vi alla är olika, har olika behov och alla föredrar och kan erbjuda olika saker. En liten kuk må vara en klen tröst i ett fattigt hem, men i en våt fitta kan den skapa minst lika mycket kärlek som en mer tilltagen dito.

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Absolut, det här är ett fenomen som är väldigt utbrett inom samhället men när jag funderade på det framstod det för mig lite mer tydligt och lätt att relatera till inom just kukstorleksdebatten. Men absolut, det är ett fenomen som kan ses i många mänskliga och sociala frågor och det är väldigt komplcerat att försöka fundera på varför man gör så här. Jag håller helt med om att lösningen på problemet är långt ifrån enkel men kan summeras med att människor behöver mer tolerans för att alla är olika, har olika behov samt att vi behöver släppa många ideal och nycker som vi ägnar oss åt.

   Svara
 5. Secretessa

  ”Jag har träffat människor (både män, kvinnor och mittemellan) som alla tydligt tar avstånd från den, som tar till starka ord för att tala om hur förkastfull denna myt är, hur den reducerar män och kvinnor till nånting billigt och köttsligt, att män (och deras kukar) handlar om mer än vad måttstocken visar – som sedan vänder sig om och utan att riktigt vara medveten om det sprider denna myt vidare på ett väldigt subtilt plan!”

  Här blir jag lite nyfiken och skulle vilja veta mer om hur du menar att myten sprids på ett subtilt plan. Det med bildframställningen är ju en sak men kan du ge något exempel på hur kvinnor gör? Jag försöker fundera över min egen roll i det här, hur jag gör. Jag är nog inte fri från detta jag heller även om jag gärna vill tro det.

  En sak jag funderat en del över är varför det inte är tvärtom, varför kvinnor(och män)(nästan)aldrig pratar om storlek eller form på fittan?

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Det är knepigt med tydliga exempel då det är subtilt. Tydligast är ju t.ex. att försöka fota sin egen kuk på sätt som får den att framstå större. Ett annat sätt är ju att prata om ”alla kukar är lika bra” men sen enbart visa bilder på storkukade män och säga att just den bilden har ”det där lilla extra på nåt vis” men noga undvika att säga att det beror på att kuken är väldigt stor. Jag ska tänka på det och se om jag kan minnas några fler typiska exempel.

   Varför man inte pratar om fittor tror jag är därför att de inte idealiseras på riktigt samma sätt. Kukar ska vara stora, de ska vara starka och ”ta för sig”. Kuken är ett vapen, ett verktyg, ett redskap. Fittan är fortfarande nåt som ska döljas, som ska undvikas. Fittan fetischeras inte på samma sätt som kuken.

   Svara
   1. Amra

    Men att saga att det inte pratas om fittor ar felaktigt. Det pratas inte pa samma satt om fittan som ”stor och stark” men oftast sa far man hora – hon var inte sa trang, kandes ingenting! Eller – den fittan var sa trang och skon!

    Sen sa bedomms fittan ocksa och det beror nog tyvarr pa porr industrin dar ingen av tjejerna har hangande inre blyglappar och alltid ar perfekt rakade. Termen ”babypussy” finns ju och syftar till en fin och liten (trang) fitta. Tjejer/kvinnor oroar sig for hur fittan ser ut och hur stora blygdlapparna ar framforallt, om de ar for morka, for tjocka, fula? Ingrepp for att forminska eller forma blygdlapparna (att fa en ”babypussy” har okat de senaste aren och bade killar och tjejer pratar om det och domer hur fittan ser ut!

    For ett par veckor sedan pratade jag med en van som oroade sig for att ligga med en kille eftersom hon upplevde att hennes blygdlappar stack ut for mig?! Hon blev helt chockad nar jag talade om att mina ocksa hanger och ibland fastnar eller klams i troskanten! Det ar fullt naturligt men idealet som sprids ar ju en liten och natt fitta sa visst idealiseras fittan ocksa!

    Svara
    1. Mr.T

     Det är förvisso sant, jag har dock en känsla av att det inte är lika infekterat som ”kukdebatten” Det visar dock på att det är en negativ trend…

     Svara

Skriv en kommentar!