Vad är sexigt?

Häromdagen såg jag en grej på Twitter, en tjej jag följer som hade skrivit följande:

raggpengar

Jag har märkt av det här hos flörtar också – och jag har även gjort det själv. Det är fascinerande hur mycket vi knyter en meningslös merit som pengar till hur attraktiv eller sexig vi uppfattas. Om det är nånting här i världen som är ett påhittat värde så är det pengar och att vi applicerar hur mycket av detta påhittade värde till vår egen attraktion får mig att klia mig i kalufsen.

Att vi lever i ett monetärt styrt samhälle är ingen nyhet och jag är en högljudd kritiker av detta. Pengar är pengar, tyvärr har vi upphöjt pengar till nåt slags gudalik status och det får oss att göra märkliga saker i jakten på detta teoretiska värde. Det urholkar människovärdet och gör oss till tomma skal när reella värden (kärlek, omtanke, omsorg etc) blir sekundära i förmån för att lägga sedlar på hög eller fylla ett bankkonto.

Jag har det relativt gott ställt. Jag bor i en fin lägenhet, jag har tak över huvudet och jag har inga direkta problem att fylla mitt kylskåp eller köpa de prylarna jag vill ha. Jag är medveten om detta och jag är också medveten om hur det är att inte ha det så bra då jag i mitt liv haft perioder av djupt ekonomiskt svårmod. Det har i sin tur lärt mig att pengar är just ett påhittat värde och säger ingenting om en persons verkliga värde. Det som säger nånting om en persons verkliga värde är om hen kramar om dig när du mår dåligt, om hen lyssnar på dig när du behöver hjälp, om hen deltar i dina tankar, åsikter och ditt liv. Det är verkligt värde. Att sitta tilsammans och dricka en kopp té medan man pratar om livet. Pengar är bra till mycket men det är en värdelös metod att försöka värma själen.

Pengar är inte sexigt. Det som är sexigt är saker som kommer inifrån en människa. Intelligens, självförtroende, charm, individualitet, känsla, tålamod, humor. Det är bara ett axplock av saker som kan vara sexiga.

När jag attraheras till kvinnor blir det sällan pga deras utseende och aldrig pga deras sociala status eller hur stabil deras ekonomi är. Jag attraheras av humor, charm, intelligens och att våga vara sårbar och mänsklig. Det spelar ingen roll om du är kort, lång, tjock, smal, blond eller brunett – eller vad du nu är. Det jag tycker är sexigt är att du är du, att du tar med dig din unika blandning av personlighetsdrag.

Det är sexigt med äkta människor.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!