Kuken i fittan

Det finns ganska gott om definitioner av vad som är sex. En generell och outtalad norm är att ”riktigt” sex är en kuk som sticks in i en fitta. Övriga saker kallas sällan för ”sex” utan man använder olika andra uttryck istället. Man använder ord som förspel, efterspel och olika varianter som t.ex. oralsex eller analsex. Alla dessa uttryck tycker jag underförstått leder till att det enda ”riktiga” sexet är just kuken-i-fittan.

Som sagt är inte det här någon officiell norm och mycket av attityden är väldigt subtil. Jag funderar dock ofta över vårt språkbruk och hur när man börjar använda alternativa uttryck eller olika variantuttryck kan det kännas som att man börjar utesluta saker ur nåt slags ”äkthet” som de-facto etableras. Det blir lite för många osynliga definitioner av vad som är riktigt sex och vad som inte är riktigt sex. Generellt anses ”sex” vara samlag, återigen definierat till en kuk som sticks in i en fitta.

Om så är fallet har jag sex relativt sällan. Det senaste året har just penetrativt sex fått stå tillbaka i min värld, jag och Blanka har oftast andra former av sexuellt umgänge. Emellanåt samtalar vi lite om detta och har bestämt oss för att oavsett vad vi faktiskt gör och oavsett om det innehåller penetration eller ej så är det för oss sex; vi benämner det som sex och om andra frågar så har vi haft sex.

Missförstå mig rätt, jag tycker väldigt bra om penetrativt sex, speciellt med Blanka eftersom hon är så oerhört skön. Men precis som många andra i landet har jag blivit uppvuxen och (hårt uttryckt) indoktrinerad med att sex är penetrativt sex, en kuk i en fitta, samt att andra varianter inte är lika eftersträvansvärda även om de kan vara lika sköna på ett annat sätt. Så sakteliga har jag fått lägga undan dessa tankar och vänja om mitt sätt att se på sex eftersom jag inte längre gillar att ha såpass snäva definitioner.

När det finns tid och ro är penetrativt sex mellan mig och Blanka väldigt trevligt. Oftast gillar vi dock att ha andra typer av sex, men det blir inte mindre ”sex” mellan oss för den skull. Vi knullar varandra friskt oavsett om det är med könsorgan, munnar, händer eller viskningar.

Men den här de-facto definitionen av ”riktigt” sex som just penetrativt sex gör mig lite orolig. Det är en trend som går i samhället sedan några år att både eftersträva äkthet men även att göra reglerna och gränserna för vad som är äkta så otroligt mycket snävare och trängre. Det oroar mig också att vi eftersträvar äkthet men samtidigt fejkar och förvränger begreppet. Tidningar som talar om för oss hur vi ska trivas precis som vi är och att alla är okej och jämlika, förutsatt att vi spenderar sjuka mängder tid i ett gym, spacklar ansikten med smink, kapar bitar av oss själva hos plastikkirurgen och bantar tills vi blir röda i ansiktet av ansträngningen.

Sex är inget undantag där. Sex ska vara äkta, det ska vara bäst. Så gott som varje tidning som ens avlägset berör ämnet ger oss listor med knep och knåp för att göra sexet bättre. Jag undrar, är det inte bättre att göra sex bättre på ditt sätt? Istället för att prova nåt slags lista från någon som inte har den blekaste aning vad du tycker är skönt? Det är klart att man kan ta inspiration från listorna, prova lite nya saker och röra om lite i det sexuella – men sex är ju inte en byggsats, det är inte en IKEA-säng som ska sättas ihop på ett rätt sätt – det finns inget rätt sätt att ha sex, det finns bara DITT sätt.

Därför vill jag bara säga till alla män, kvinnor eller om ni är nånstans mitt emellan: Det är helt okej att inte ha penetrativt sex och det betyder inte att ert sexliv är mindre riktigt eller att ni inte har ”rätt” sorts sex. Om du har en fitta och inte gillar att ha kuk i den, eller om du har en kuk men trivs bättre utan att stoppa in den i kroppsöppningar så är det helt okej! Din njutning är precis som du vill ha den och ditt sexliv innehåller precis lika mycket sex oavsett hur du har sex.

sexualways

Läs även dessa inlägg:

2 tankar kring ”Kuken i fittan

  1. curvycat1234

    Om ’normen’ ska var norm för mig då vore mitt sexliv ytterst begränsat och knappt hälften så skönt som det nu faktiskt är.

    ’Kuk i fittan’ är härligt, men inte ALLT. Inte ens i närheten…

    Svara

Skriv en kommentar!