Poly i media, de vanliga frågorna och de vettiga svaren

Jenny Strömstedt hade bjudit in Atle Johannesson och Emmelie Carlsson till sitt samtalsprogram och trots att frågorna var de vanliga: Svartsjukan? Hur gör man egentligen? Barnen då? Och så något overkligt scenario som ska vara bevis på kärlek, hur gör du om din partner blir sjuk? så tycker jag att det gavs väldigt vettiga svar. Viktigast tycker jag är det Emmelie Carlsson nämner, att svartsjuka är en känsla som antas få gå amok utan någon som helst möjlighet att kontrollera den.

Ni kan se intervjun här gratis till 17 mars 2013, om ni vill se hela programmet finner ni de delar av samtalet som handlar om poly i introt och sen från ca 9.50 minuter från början.

Jag rekommenderar er också att läsa LingOn ”kräver polyrelationer mer än monorelationersom skrevs med inspiration av intervjun. Korrigering; LingOns text är skriven 2012 och bara passar så bra av en händelse, förmodligen för att frågorna som ställs i intervjuer är så vanligt återkommande.

Läs även dessa inlägg:

3 tankar kring ”Poly i media, de vanliga frågorna och de vettiga svaren

  1. xyz

    Jo, det var väl den sortens intervju som tyvärr behövs ett bra tag till. Ställa de frågor som vanligt folk skulle säga till några som har BRA och ENKLA svar och inte verkar för udda.

    Svartsjuka anses få löpa amok, liksom den manliga sexualiteten länge har ansetts få (med hela ansvaret för vett och sans på kvinnor, och så vidare). Och den manliga sexualiteten har ansetts vara ägande till sin natur. Kanske finns ett samband där?

    Svara

Skriv en kommentar!