Jag börjar tröttna på att vara ”man”

(Nedan inlägg är skrivet i ett tillstånd av irritation och upprördhet. Svordomar förekommer. Caveat Lector.)

Jag har med trötthet i tankarna lyssnat på debatten kring Maria Svelands framträdande i Gräv 2013. Jag är inte insatt i hela historien och jag har inte sett inslaget, men hela historien ger mig oerhörd weltschmerz och jag börjar tröttna på att behöva vara man. Jag tröttnar på att idioter får män att framstå som större idioter, att idioter som är utrustade med kuk och en en plats i mediasamhället tillåts använda den positionen för att fortsätta sprida sin idiotiska vi-och-dom-retorik.

För det är så jag ser det. Alldeles för mycket i dagens samhälle handlar fortfarande om tydlig gränsdragning och att kämpa mot varandra – inte med varandra. Vi tjafsar om invandring, vi tjafsar om struntsaker som att svenskan fick ett användbart ord i ”hen” och vi tjafsar om tusentals andra struntsaker som har väldigt lite bäring på vårt välmående. Melodifestivalen exempelvis.

Förlåt, jag säger vi men jag menar ”dom” egentligen. Även det gör mig trött, jag vill inte känna det djupa äckel och förakt jag får för de gamla trötta stridstupparna som heter Janne Josefsson men jag känner verkligen ingenting gemensamt med dem och deras agerande får mig bara sur och irriterad. På sätt och vis förstärker deras agerande min känsla av utanförskap och isolering även om jag inte vill känna den alls. Deras agerande skapar den dock, de fortsätter att dra linjer i sanden med sina yxor och fortsätter att tjafsa om hur hotade de känner sig av ”feministisk fascism” och andra fantasifoster. Vilket i sin tur får människorna i övrigt att bli arga, upprörda och att distansiera sig ytterligare från dessa stridsyxor till debattörer – och i långa loppet skär vi därmed djupa revor i mänskligheten och vi fortsätter att gapa om struntsaker.

Varför är alla så jävla rädda idag? Vi har en bunt medeltida grottmänniskor som kallar sig för Sverigedemokrater som är livrädda för allt som inte är heterosexuell ”svensk” kristen högerstyrd medel- och överklass. Vi har en massa hängbukiga gubbsvin som är livrädda för feminister. Vi har tonårspojkar som skriver vedervärdiga kommentarer på bloggar för att de får en märklig kick av att näthata. Vi har… ja, jag orkar fanimig inte tänka mer på eländet.

Är det verkligen så jävla svårt att bara komma överens? Jag tror inte på jesus som religiös symbol, men jag är rätt säker på att nånstans i historiens dunkla förflutna fanns det nog en snubbe som gick ut och sa ”hallå, hallå, kan vi inte bara vara lite snällare mot varandra och sluta tjafsa om struntsaker?” och som tack för sitt försök att göra nånting bra blev han uppspikad på ett kors nånstans. Jättebra agerande!

Jag hade tänkt skriva nåt mer filosofiskt men jag orkar fan inte idag. Just nu vill jag bara ställa upp alla rasister, bigotta kukhuvudet, påvar, mansgrisar, hollywood-fruar, direktörer som lägger ner skolor och tar ut vinsten, högerpolitiker som sågar ner våran välfärd och alla andra jävla idioter på en lång rad, kind mot kind och sedan bara springa fram och tillbaka så fort jag orkar och örfila skiten ur dem medan jag skriker ”VAD FAN ÄR DET FÖR JÄVLA FEL PÅ ER EGENTLIGEN???”

Det är vad jag vill.

Läs även dessa inlägg:

5 tankar kring ”Jag börjar tröttna på att vara ”man”

 1. NN-Gbg

  Bra skrivit, känner samma sak i bland.
  Vi börjar från var sitt håll med att dela ut örfilar och skrika!

  Svara
 2. Jonny

  Din bitterhet slår tillbaka. Mycket och massor av det du skrivit är bra, men sen blev du bitter. Då var det inte kul eller lustfyllt längre. Jag kände bara olust.

  Svara
  1. Blanka Blad

   Jag säger, möjligen lite elakt, fundera över den olustkänslan.

   Vi delar med oss av vår lust som i Klumpes beskrivning av vad han ville göra med mig häromdagen och vackra bilder som de på Eia i utbyte mot att ni ibland måste tänka efter när vi skriver om olustiga saker.

   Om du utan problem kan säga att det som skaver inte är att du själv riskerar stå i raden och bli örfilad så tycker jag du ska ta nästa steg fundera över hur allvarligt det är att människor som tar plats i vårt samhälle blir tillbakatryckta av män. Ditt namn indikerar att du har en manlig identitet så hur hjälper du till att skapa en lustfylldare värld för alla? Säger du ifrån vid förminskande skämt? Ser du när människor inte får komma till tals och påpekar det?

   Läs t.ex Vian Tahirs text ”Jo. Du måste faktiskt flytta på dig.” http://www.vian.se/jamstalldhet/jo-du-maste-faktiskt-flytta-pa-dig/

   Svara
 3. Secretessa

  Så skönt att läsa någon som säger ifrån. Ibland känns det som om bara de där idioterna du vill ha på rad får skrika och säga vad som helst och vi andra ska vara städade och hålla inne med känslorna.

  Svara

Skriv en kommentar!