Ett varnande exempel

Emellanåt får jag och Blanka frågan hur man ska hantera leksaker i silikongummi. Vi säger alltid detsamma – använd endast vattenbaserade glidmedel och var noga med rengöring. Vi brukar tillägga också att man ska hålla dem åtskiljda. Nedan är ett exempel på vad som händer om leksaker i silikongummi ligger och nojsar mot varandra. Det är den lila jellydildon och minifittan som råkade hamna i samma låda och som under en dryg månad eller så legat och myst tillsammans. Minifittan fick slängas med omedelbar verkan då den höll på att lösas upp, och den lila jellydildon överlevde med en stridsskada. Det syns inte helt tydligt, men det är ett ljusare parti där den legat och tryckt mot den andra leksaken. Det området är inte bara ljusare – det är även stenhårt.

Ta detta som ett exempel på vad som händer när man låter silikonleksaker ligga och skramla i samma låda. De blir… äckliga. Klicka för större version.

silikonleksak

Läs även dessa inlägg:

2 tankar kring ”Ett varnande exempel

 1. Kiwi

  Är Jelly verkligen samma sak som silikon? När jag försökt läsa på har det stått att det är olika material, och jelly bör inte användas av latexallergiker då det bland annat innehåller latex.
  Däremot bör alla leksaker som inte är gjorda i hårdplast förvaras separat, för att undvika att de påverkar varandra negativt 🙂

  Bästa infosidan hittade jag här: http://www.intiminformation.se/hjalpmedel/materialinfoskotsel

  Svara
 2. Kiwi

  Eller, ja. Glas och glaserat porslin och stengods påverkar nog inte de övriga materialen så mycket heller 🙂

  Svara

Skriv en kommentar!