Tro eller fakta?

Nånstans för några dagar sen läste jag ett blogginlägg om att unga tjejer rakar fitta för att de tror att det är vad killar vill ha. Jag minns tyvärr inte var jag läste det, nånstans i den svenska blogosfären – men summan av kardemumman var att tjejer i så låga åldrar som 14 år slätrakar fittan för att de tror att annars kommer killar tycka de är äckliga. Kontentan av inlägget var att unga tjejer blir stadigt mer och mer osäkra på sin egen kropp, samt mer och mer osäkra på sig själva och i förlängningen blir självförtroendet lidande.

Min personliga åsikt är att jag gillar kvinnor och det viktigaste för mig är att tjejer ska välja själva vad de gör med sin kropp. Min fabless för orakade tjejer spelar ingen roll – om tjejer vill raka fittan står det dem fritt men som alltid anser jag att man idag ska tänka ett eller tre steg längre över VARFÖR man gör saker. Jag har tjatat om detta åtskilliga gånger tidigare, vill ni läsa mer om detta får ni plöja igenom arkivet.

En sak fastnade dock i mitt huvud och började mala.

Varför i hela hälsinglands namn lägger vi (och med vi menar jag såklart människor i stort) så jävla stor vikt vid vad vi TROR att det motsatta (eller medsamma) könet finner attraktivt idag? Det spelar ingen roll om det handlar om rakade fittor, rakade armhålor eller ansade ögonbryn eller plastikopererade blygdläppar eller vad annat vi gör med våra kroppar – varför TROR vi så mycket? Varför är det så få människor som är intresserade av fakta?

Och följdfråga, varför generaliseras det så sabla mycket när det kommer till vad man TROR är attraktivt? En del tjejer tror att ”aaaalla” killar vill ha superskinny tjejer som ser ut att mest hänga från en klädgalge. FEL! Det finns minst lika många killar som finner mulliga tjejer attraktiva och sexiga. En del tjejer tror att bara för att de är tjocka måste de ”acceptera” en tjock kille. FEL! Finns gott om skinny killar som gillar runda tjejer. Osv osv osv.

Vi tror så jäkla mycket. Varför tar vi inte reda på saker istället för att dansa runt och försöka vara tankeläsare? Varför generaliserar vi och skapar en extremt dålig motivation för oss själva? Varför lyssnar vi mer på hörsägen och rykten än på faktiska saker, och varför är vi ofta så snabba på att ifrågasätta fakta när det ges åt oss, i stil med ”åh hen säger att hen gillar mulliga tjejer, det säger hen säkert bara för att vara snäll” och egentligen tycker hen tvärtom” och liknande babbel? Varför?

Jag erkänner: jag är skitduktig på att tro en massa saker själv. Det beror på mitt fortfarande emellanåt svaga självförtroende likaväl som en osäkerhet över vem jag är. Jag försöker bli bättre, jag försöker att inte förutsätta en massa saker och istället lita på saker som jag VET. Saker som jag antingen tagit reda på eller upptäckt på egen hand.

Vad tycker du? Är jag helt ute och svamlar eller har min tirad ovan nåt slags poäng? Och vad ”tror” du att du vet om attraktion, dig själv, din kropp, din/dina partners attraktioner?

Läs även dessa inlägg:

11 tankar kring ”Tro eller fakta?

 1. Linnea

  Jag tror det värsta är att när de här tjejerna försöker ta reda på fakta, genom att konsultera internet via olika forum, så får de allt det här bekräftat:( När jag t.ex. som 18-åring (snacka skyddad verkstad) upptäckte att det fanns personer som inte jobbade med porr men ändå rakade könet på någonslags regelbunden bas började höra mig för på internet om det verkligen var ”normalt” (klassiskt desperat språkbruk) fick jag svart på vitt att jag var äckligast i världen och aldrig skulle få ligga. Ever.

  Såhär tio år senare har jag ju empirisk erfarenhet som klart motsäger detta, men då var det inte så himla lätt faktiskt!

  Svara
 2. Becky

  ”En del tjejer tror att bara för att de är tjocka måste de “acceptera” en tjock kille. FEL! Finns gott om skinny killar som gillar runda tjejer.”
  – Stämmer perfekt in på mig, men nu har jag hittat en ”skinny” kille, som älskar mig för den jag är :)Och jag älskar han. //Becky 21 år.

  Svara
  1. Mr.T

   Hur ska man ställa sig om man är en tjock man? Dessutom med en något mindre penis.. ja inte micro men i alla fall mindre än genomsnittet …

   Svara
   1. Kajsa

    Det finns nog lika många (skinny) tjejer som attraheras av mulliga, tjocka killar. Och det är fortfarande inte storleken på penisen som räknas utan vad du gör med den! Det finns gott om ställningar att ta till för hon ska känna honom än mer. Tro mig när jag säger att lång och grov inte alltid är bäst. Lite, men naggande god… 😉

    Svara
     1. Mr.T

      Jo Kajsa, jag vet egentligen att det är så. Jag är gift sen många år tillbaka och kan lova att jag gett min hustru många härliga orgasmer med både tunga, finger/rar samt kuk.. tämligen ofta härligt blöta fontänorgasmer som hon tycker är lite jobbigt (det blir blött i sängen) jag bryr mig inte.. Men det är ändå intressant att veta vad kvinnor brukar få i ”paketet” när de tar med den ny man hem..

      Det bör ju statistiskt vara så att det finns lika många kron 8-10cm som 22-24cm ungefär.. alltså bör en kvinna som frekvent jagar olika älskare få en bred variation, dock så bör de flesta ligga mellan 12-18cm enligt alla de seriösa sidor som går att hitta på nätet.

      Svara
      1. Kajsa

       Mr.T.
       Jag har dålig koll på vad statistiken säger och kan bara gå efter egen erfarenhet och de flesta jag varit med ligger mellan 12-18 cm. Med det sagt vill jag dock lägga till att alla längder och storlekar är ”normalt”! Oavsett om vi pratar storlek på penis, bröst, blygdläppar eller våra kroppar i stort.

       Jag räknar t.ex. mig själv som ”normal” även fast jag hör till de som är kortare än genomsnittet. Jag har varit så pass smal att min pojkvän klagade på att han stack sig på mina höftben och jag är idag mullig med ”love handles”. Min kropp är full av asymmetri, ärr och fläckar, men jag anser mig ändå vara ”normal”. Vad är förresten ”normalt”? Alla är vi väl ”normala”. Oavsett om vi är små eller stora, korta eller långa.. Alla är vi lika vackra oavsett hur vi ser på saken.

       Och vad gäller fontänorgasmer; om ni inte redan har ett latexlakan. Köp ett. Latexlakan, massageolja och fontänorgasmer är att rekommendera. Då kan man slappna av och bara njuta istället för att oroa sig över att det blir blött i sängen. 🙂

       Svara
 3. EttUnderverk

  Min nuvarande relation höll på att inte bli en relation för han trodde han gjorde som jag ville istället för att göra som han ville…

  Svara
 4. Secretessa

  Tänk så bra det vore om ungdomar, och även många äldre, förstod hur mycket attraktion det ligger i att bli sedd och åtrådd. Vad spelar ytan för roll om någon blir intresserad och attraherad av just mig? Då väcks ju mitt intresse också. Självklart så funkar det ju inte alltid men det är en bra början. Så att visa andra sitt intresse kan ju mycket väl skapa intresse tillbaks. Men som Linnea skriver här uppe så är det ju på nätet och olika forum som folk oftast letar efter info och kvaliteten på det man får veta är ju högst blandad.

  Svara
 5. Hasse

  Bra inlägg. Jag gör vad jag kan på vissa forum som de som Linnea nämner, för tyvärr har hon alldeles rätt i det hon skriver. Jag tror det är lite som så, att många unga killar, typ under 25 år, de använder diskussions-siter på Internet för att verka skit-tuffa och världsvana, och talar för alla i sina kommentarer. Och de mer ”vanliga” killarna, som inte bryr sig ett smack om en tjej har stora eller små bröst osv, de skriver ingenting alls.

  Sen är det nog också sa att många blandar ihop ”snabb attraktion” med ”vilja bli ihop med”. Inte många män kan undvika att glo på stora bröst med djup urringning. Det ligger i generna, verkar det som (och ja, det tror jag på riktigt). Och, ja, vi blir attraherade av det, på en sekund. Men det är inte samma som att vi inte vill ha något annat – eller att vi vill ha den med de brösten heller. Man kan faktiskt uppskatta en tavla med ett hus vid havets strand, men ändå tycka ”Det är för blåsigt att bo så där.”

  Det var länge sen jag läste här, har glömt denna blogg, får bli bättring på det. 🙂

  Svara

Skriv en kommentar!