Nyhetstips som inte blivit inlägg av

Jag lider av kraftig fliksjuka. När jag stänger ned min webbläsare så stänger jag nog ett sjuttiotal länkar samtidigt. Och då rensade jag för någon vecka sen.

Oftast är det nyheter och andra saker jag tänker skulle bli bra inlägg om men som av olika anledningar, som bristande skrivkreativtet, inte blir något av. Men, nu tänkte jag lägga in dessa länkar här och så får ni läsa vad jag tycker varit vettigt uppmärksamma den senaste tiden.

Vi börjar med en bra artikel i Modern psykologi av Jenny Richardson. Det är så här jag vill att det skrivs om polyamori. Citatet av Deborah Anapol är guld: ”Dessutom finns det skäl att tro att psykologer enbart träffar polyamorösa personer när deras relationer inte fungerar. De blir som doktorer som bara träffar sjuka patienter. Men synen på friskt och sjukt, normalt och onormalt kan skifta.” Seriöst, upplysande och glädjande. Mer sånt här!

Homohets gav helt lag sparken.Division 7-laget Sörskogens IF sparkar hela sitt A-lag efter anklagelser om att spelarna i laget riktat homofoba uttalanden mot ett motståndarlag.” Jag har inte lyckats få fram om laget blev sparkat eller avstängt, det är ju viss skillnad på de två, men ändå glädjande att det faktiskt blev kännbart när psykningar av motståndarlaget går över gränsen för vad som är okej.

Jag gillar att upptäcka att människor som för mig är förebilder på andra områden än inom relationer, som författaren Neil Gaiman, har liknande tankar om relationer som jag. Därför känns det bra inombords att läsa vad Amanda Palmer sagt om sitt och Neil Gaimans äktenskap. ”Our relationship is open, and the open-ness is grounded in total honesty with one another. We’re very communicative with each other and we share everything. I think that’s the way you gotta do it. I can’t speak for anyone but myself, and there are a million ways to love and be in a relationship,” Palmer said. ”But fundamentally, I think if you’re going to have a really, truly loving partnership, you have to be completely transparent, communicating and sharing everything. Neil and I fall more and more in love with each other every day, and I think part of that is because we encourage each other to say more, share more, to peel ourselves open to each other in the middle of the night when the day is done and the real talking happens. It’s not always easy, the peeling sometimes hurts, but the deep love it fosters is clear to see.

Det får räcka för idag, för de flesta andra flikar är recept inför jul. Jag älskar jul och jag älskar fixa med mat inför fest. Jag tar igen alla mina köksfria dagar genom att laga mat till högtiderna så nu finns det recept på citronsill och vegetariska rätter. Redan nu myser jag vid tanke på att Jacob, Niva och Klumpesnusk ska finnas på samma plats! Senast var på Jacobs födelsedag och det är många månader sen dess.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!