Om att bli för upphetsad

Min kropp har en märklig egenhet. Det är en egenhet som kan vara oerhört frustrerande och som emellanåt gör det svårt för mig att ha sex på ett avslappnat vis.

Jag kan bli för upphetsad.

Det är svårt att beskriva, men det blir som ett tryck i min kropp och huvud. Det lägger sig i sin tur som ett slags tyngd över min fysiska upphetsning. Jag blir så upphetsad att mitt hjärta känns som om det kommer att dunka sig ut ur bröstkorgen, och när det händer slår min kropp av och sänker all verksamhet. Kuken mjuknar, huvudet blir dimmigt och jag tappar helt dragläget. Det är som om kroppen släpper upp en säkerhetsventil, en broms för att försöka sakta in och inte bli överbelastad.

Jag vet inte när det här började hända. Det är en relativt ny företeelse, kanske började det dyka upp under de senaste 2-3 åren ungefär. Jag är osäker. Oavsett när det började dyka upp är det väldigt frustrerande då jag måste hålla ett öga på min upphetsningsnivå.

Detta i sin tur leder till ett slags internt maktspel när jag blir kåt. Jag måste bli tillräckligt kåt för att kroppen ska kunna ha sex, men om jag blir för upphetsad tappar jag kontrollen över kroppen och den blir överkåt, i brist på bättre beskrivning. Blir jag överkåt är det lätt att jag istället bara hyperventilerar tills jag helt tappat lusten.

Som ni förstår är detta ganska frustrerande. Jag vill kunna släppa kontrollen men om jag inte behåller kontrollen fungerar inte min kropp helt som jag vill och då kan jag inte släppa kontrollen inom de gränser jag etablerar. Det låter motsägelsefullt, men sån är min sexuella vardag.

Finns det nån annan som märker av det här med sin kropp också?

Läs även dessa inlägg:

11 tankar kring ”Om att bli för upphetsad

 1. EllertPellert

  Jag har inte riktigt märkt av det på det där sättet (jag är ju kvinna också) men jag kan bli ”för upphetsad” . Brukar ske ungefär en gång i månaden (ägglossning =)). Då är jag så upphetsad i 1-2 dagar att det blir svårt att fokusera på annat, kan bara tänka på sex och längta till min sambo kommer hem. Blir som att jag har totalt tunnelseende, lite högre kroppstemperatur och högre puls (vet inte om det är så, men känns så). Att onanera till orgasm hjälper inte, däremot brukar sex stilla det för stunden. Men där kommer problemet, jag är så otroligt känslig i kroppen, det räcker att min sambo petar på mig så pirrar det genom hela kroppen och känns underbart. MEN… jag får svårare att komma! Det är som att det är nära hela tiden för jag är så hyperkänslig men det tar en jävla massa stimulans innan jag kan komma. Har ganska svårt i vanliga fall men så blir det ännu svårare.
  Ungefär som att jag är för upphetsad.
  Nu kanske du ville veta vad andra män upplevde men jag ville bara dela med mig för jag tycker det är intressant.
  Ha det gott!

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Fast i mitt fall blir det att om jag låter upphetsningen gå för långt blir det övertryck i min kropp och mitt psyke, och när lusten blir för hög innebär det paradoxalt att det STOPPAR lusten.

   Svara
 2. EllertPellert

  Inte funderat på att prata med en läkare? Tänker eftersom det bara hållt på senaste 2-3 åren så kanske det är någon obalans i kroppen som gör det.

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Jag ser inte riktigt vitsen med att prata med läkare om det. Mitt förtroende för läkarkåren sträcker sig inte mycket längre än att jag tror att de kommer kunna spjälka och gipsa mitt ben om jag bryter det – i övrigt ser jag dem mest som överkvalificerade gissare. Ja, detta är en cynisk åsikt men den baseras på mina erfarenheter som patient under lite mer än ett decennium.

   Om jag försökte förklara detta för en läkare kommer jag antingen att få mer eller mindre meningslösa piller som i bästa fall inte har nån effekt alls eller som i värsta fall gör min kropp ännu konstigare, eller så får jag råd som jag redan själv är medveten om, exempelvis gå ner i vikt eller stressa mindre.

   Jag vill verkligen vara mer positiv inför vården, men det är svårt. Det enda jag har mindre förtroende för än läkarkåren är våra politiker vid makten. Jag tror själv att det här är i första hand en psykologisk sak snarare än en fysiologisk, och där är vården ute på ännu djupare vatten, speciellt när det kommer till mitt extremt komplicerade psyke.

   Men jag uppskattar din kommentar, det är alltid roligt att få veta att människor ändå läser det jag skriver! 🙂

   Svara
   1. Secretessa

    Jag känner likadant inför läkarkåren som du. Jag har själv studerat och provat mig fram till mina kunskaper som i många fall är bättre än de läkares jag mött. Det är sorgligt och lite skrämmande. Jag försöker verkligen vara positiv och tänka att jag kanske har fel om deras kunnande men blir överbevisad gång på gång.

    Jag upplever inte överkåthet riktigt på samma sätt som du men jag har ändå en liknande erfarenhet. Om jag blir för upphetsad så kan det gå för mig väldigt fort men jag blir inte tillfredställd på ”rätt” sätt, det är som att det blir för mycket och kroppen och psyket liksom inte riktigt hänger med. Efteråt känns det inte speciellt bra. Jag skulle nog säga att den sortens kåthet är mer en konstig kroppslig reaktion än en trevlig upplevelse som kan ge något för både kropp och psyke.

    Svara
 3. Cookie

  Har du kollat blodtrycket sötnos? Då kan det kännas lite sådär som du beskriver (tro mig, jag vet!) Kraam!/KK

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Nej, jag har inte kollat blodtrycket på länge, men det var en bra idé! Ska undersöka det, tack för tipset. Kram! 🙂

   Svara
 4. haidi

  Hej: Måste berömma din sida. Den har allt. Kloka texter, fina bilder, bra svar. Din sida kommer jag att besöka ofta. Äntligen en sensuell porrig sida.

  Svara
 5. Svenne

  Hej!
  Jag kan faktiskt känna igen det där.. Man blir så kåt så kuken slaknar och läcker en massa ”glädjetårar”. Man andas väldigt mycket och det kan nästa sticka lite i läpparna..
  Som tur är så händer det inte mig så ofta men lite då och då.

  /svenne

  Svara
 6. MizzE

  Jag kan också bli sådär överkåt under förspelet, men för mig känns det snarare som om trycket hamnar i magen istället för över bröstet och effekten blir att jag mår lite illa. Jag kan dock nästan alltid fortsätta med mitt sexande om jag bara bromsar mig själv lite, tar en paus och andas.
  Å andra sidan har det hänt att jag har svimmat under väldigt intensiva orgasmer, något som jag inte vet hur vanligt det är.

  Svara

Skriv en kommentar!