Mo’vember!

… eller, varför killar borde kissa på ett graviditetstest.

Mo’vember är namnet på en inofficiell kampanj för spridandet av kunskap om just prostatacancer, och den går ut på att man som man odlar mustasch (eller i mitt fall: skägg) för att belysa ämnet. Det är ett lite småroligt sätt att påminna om att även killar kan drabbas av en väldigt elak form av cancer, och dessutom ett bra sätt att pryda världen med mer ansiktsbehåring. Jag ger alltid mitt helhjärtade stöd till dessa två företeelser!

Prostatacancer har berört mig personligen då min egen kära morfar drabbades av den i mitten av 90-talet. Den ledde till metastaser och han dog tyvärr av cancern när den spred till hans skelett. Skelettcancer är omöjlig att behandla, och det var med stor sorg som en av mina förebilder till sist somnade in och lämnade oss. Cancer är en hemsk sjukdom som äter upp den som drabbas, och till sist spottar den bara ut ett tunt litet skal av nån som en gång i tiden var en människa. Det kan drabba precis vem som helst – du, nån du håller kär, en släkting eller en arbetskollega. Cancer är en svår sjukdom att ”bota” men med forskning lär vi oss mer och mer om hur den funkar och hur människokroppen drabbas av den samt vad vi kan göra för att mildra och behandla den.

Därför vill jag lite kort säga att även ni borde göra det! Det kan vara så enkelt som att kissa på ett graviditetstest, faktiskt. Otroligt men sant, ibland kan ett graviditetstest indikera om du har prostatacancer. Så, ut och odla skägg nu, lär er vad ni behöver kunna om prostatacancer. Kom ihåg också att prostatan är den manliga G-punkten, och med rätt stimulans kan den orsaka väldigt sköna orgasmer!


(Det här är nog det närmaste jag kommer till att visa ansiktet här. Håll till godo.)

Läs även dessa inlägg:

2 tankar kring ”Mo’vember!

 1. SwedishTeen

  …och det borde vara självklart, men jag känner ändå plikten att påpeka att om man är över 40-50 år så bör man på egen hand ta kontakt med vården och göra regelbundna undersökningar av prostatan.

  Svara
 2. Lisa

  Hurra för spridandet av Movember, men jag vill uppmuntra dig att inte ”fuska” med att odla skägg utan faktiskt odla en riktig mustasch. Ditt ansikte, ditt val givetvis, men mustaschen är så ovanlig att det är mer av ett ställningstagande och uppmuntrar mer människor att fråga varför vilket gör att frågan sprids mer. Alla kan ha skägg, men i princip ingen utanför Movemberrörelsen odlar en mustasch rent spontant.

  Hoppas att du inte tar illa upp!

  Svara

Skriv en kommentar!