Kvinnligt, manligt, mänskligt foto

Resan gick jättebra. Ett enda ångesttillfälle som Niva hjälpte mig genom via SMS. Klumpe och jag hann även få en stund på Skype, mycket fladdrig bild och raspigt ljud men det var underbart se honom! Det gjorde mig gott se hans älskade underbara leende.

A och jag kom väl överens och det var bara en gång jag kände behov av att dra en gräns. Förvånansvärt för myten säger att det ska vara svårt resa längre tider med människor man inte känner väl och lägg därtill att vi diskuterade politik långa stunder och vi tycker inte mycket lika. Vi försöker dock ha respekt för den andras åsikter och dra gränser när vi tycker att det känns fel. De flesta samtal var såna politiska som inte hör hemma här, utan möjligen kan bli texter på Blanka blad, men en intressant fundering kring nakna bilder på män hoppas jag kan bli en fotosession med As kuk och hans vackert målade tånaglar. Själv skulle han vilja skapa bilder där han ser lika sårbar ut som kvinnor porträtteras, jag är dock kluven för jag är inte säker på att jag tycker någon ska behöva visas på det sättet. Jag vill visa människor som erbjuder andra lust, inte en (oftast manlig) blick som tar för sig.

En av de viktiga insikterna jag fick av samtal vi hade är att jag vill tänka ut vad jag tycker är bra för människor och sen arbeta mot det. Jag vill tala om hur personer på nakenbilder presenteras hellre än hur män och kvinnor särskiljs åt i bildspråk. Jag vill hitta ett bildspråk där människor ser ut att njuta av sina kroppar.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!