Aftonslaskens hyckleri

Häromdagen råkade jag snubbla över en kort liten blänkare i allas vårt hatkärleksobjekt Aftonbladet. Där stod det nåt om hur Christina Aguilera ”njuter av sina nya mulliga kurvor” eller nåt liknande. Jag minns inte exakt formulering, men det var nåt åt det hållet iaf. Sånt där typiskt överdramatiskt nonsens som kvällspressen är experter på. Sedan en bild på nämnda mulliga kurvor. Christina Aguilera ser ju fräsch ut, och jag tycker definitivt inte hon är ful någonstans egentligen, även om hon ser ut att ha stekt sig en smula länge i solariet.

Hur som helst. Det som retade mig en smula (förutom Aftonbladets normalt andefattiga innehåll) var att någon redaktör valt att sätta en kontrasterande arkivbild på frk Aguilera. Av nån för mig outgrundlig anledning valde hen en bild på Aguilera årgång 2000. Dvs för tolv år sen. Varför så gammal bild? Känns lika relevant som att sätta en bild på när hon var typ 12 år gammal eller nåt. Alla ändras, och på tolv år ändras man ganska mycket – såväl i åsikter, erfarenhet som kroppsform.

Lägg sen till att Aftonslasken som vanligt är fullsmockad med dold pseudo-reklam om HUR DU FÖRLORAR 600 KILO PÅ EN VECKA eller dylikt nonsens. Jag tror det är det som stör mig mest med skvallertidningar, såväl kvällspress som alla blaskor a.la. Veckorevyn eller Cosmopolitan som på ena uppslaget firar kvinnor som är ”naturliga” och på nästa uppslag ger massor med bantningstips, viktminskningstips, hur du lägger sexig makeup eller vad annat nonsens de kan tuta i unga osäkra tjejer och få dem att köpa skiten.

Nåja. Nu har jag ventilerat. Tack för ordet.

En till bild på Christina från en annan vinkel:

Läs även dessa inlägg:

3 tankar kring ”Aftonslaskens hyckleri

  1. En man som älskar kvinnor

    Hurra Christina! Jag älskar dig! Nu ser du ut som en kvinna! Äntligen en frisk och vacker stjärna!

    Svara
  2. Mimi

    Det intressanta är ju också att hon precis har fött ett barn 🙂 Något som inte var aktuellt för Aguilera anno 2000…

    Svara

Skriv en kommentar!