Porr och verklighet

För några dagar sen hittade jag en riktigt kass porrfilm. Jag har ingen länk eller nåt, men det var en riktigt typisk McPorrfilm. Den påminde mig om hur stor skillnad det är mellan porr och verkligt sex, och påminde mig om hur läskigt det är när människor börjar emulera porrfilmssex – eller ännu värre, tror det är på riktigt. Jag läste även en intervju i Aftonbladet med svenska Johanna (eller Puma Swede som hennes artistnamn är) som är ett hyfsat stort namn inom McPorren idag. I likhet med de flesta andra porraktörer säger hon att porr inte handlar om njutning, utan om kameravinklar.

Jag tänkte därför försöka ta upp lite skillnader mellan porr och riktigt sex. Meningen var att det skulle vara lite glimten i ögat, men när jag läst igenom dem lyckades jag inte få så mycket humor i det, tyvärr.

Iaf. Here goes nothing.

Porr: Alla tjejer är alltid supersmala.
Verklighet: Tjejer kommer i alla möjliga former och storlekar.

Porr: Könshår är mer sällsynt än tänder på höns.
Verklighet: Könshår är en Verklighet: hos de flesta.

Porr: Bröst är oberoende av tyngdlagen och tenderar att peka åt alla möjliga håll förutom neråt. De är generellt också gjorda av gummi.
Verklighet: Bröst hänger neråt eftersom de lyder tyngdlagen precis som allt annat. De är dessutom generellt väldigt mjuka.

Porr: Killarna har inga huvuden.
Verklighet: Killarna har huvuden.

Porr: Alla kukar är enorma, blir stenhårda på nolltid, håller sig stenhårda i all evighet och sprutar fontäner av sperma.
Verklighet: Kukar är allt från 5-25cm stora, blir ibland hårda på nolltid, oftast inte, och inte alla håller sig hårda hela tiden. Väldigt få sprutar mer än ungefär en matsked sperma.

Porr: Tjejerna stönar åt ALLT. Alltså, verkligen ALLT. Om man smeker deras tår stönar de som om någon försöker såga av ett ben.
Verklighet: En del är tysta, andra låter.

Porr: Tjejer får aldrig orgasm. Eller så får de en orgasm som är så överdriven och fejkad att de river hål i väggen.
Verklighet: En del tjejer får inte orgasm. De flesta får orgasm. En del är dramatiska, andra är lugna.

Porr: Sperma hör hemma i ansiktet. Det enda undantaget är om det hör hemma på tuttarna.
Verklighet: Sperma hamnar lite här och där.

Porr: Analsex kan genomföras med inte mer än fem sekunders förberedelse och en spottloska på stjärten. Sedan är det bara att köra in den!
Verklighet: Analsex kräver förberedelse, MASSOR med glidmedel och långsamt införande.

Porr: Alla tjejer älskar analsex. Alla tjejer älskar att suga kuken efter den varit i stjärten på dem själva eller någon annan.
Verklighet: Inte alla tjejer älskar analsex. Att suga kuken efter den varit i någons stjärt är väldigt ohygieniskt.

Porr: Alla tjejer är bisexuella, och alla killar är strikt straighta.
Verklighet: En del tjejer och killar är bisexuella, andra är det inte.

Porr: Det finns inga sjukdomar och ingen blir nånsin gravid (såvida inte just din fetish är gravida kvinnor).
Verklighet: Man måste vara försiktig med nya/tillfälliga partners och graviditeter är ett faktum om man inte tar mått och steg.

Har ni några jämförelser mellan porr och verkligt sex? Dela med er i kommentarsfältet!

Läs även dessa inlägg:

6 reaktion på “Porr och verklighet

 1. baloo

  Ser inte riktigt poängen med att lista upp skillnaderna. Alla fattar att porr inte är verkligt… eller ja, kanske inte om man är 13 men alla över 20 borde förstå att porr hör till fantasins värld. Och so what? Det är ju det det är till för: att tillfredsställa våra fantasier, sådant vi inte är beredda på att vi ska få uppleva men vi vill ändå fantisera om det. Och jämför vi med vanliga filmvärlden så är vi väl rätt medvetna om att det mesta är fejk? Om någon sa ”jag tycker att sagan om ringen var dålig för allt var så fejk, det finns inte spöken eller Orcher osv” så hade de flesta tyckt att han/hon var dum i huvudet. Enligt undersökningar så bryr sig 80 % av alla svenska män(mellan 20->) inte om storleken på sin partners bröst – det är inte relevant för oss, ändå kan det vara njutbart för oss att surfa in till en kvinna med stora behag. Så varför lista upp alla dessa skillnader som egentligen är uppenbart?

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Enkelt. Dels som en påminnelse, men också för att en skrämmande stor mängd människor tror att porr är en realistisk och instruktiv avbildning av sex. Speciellt tonåringar tror det förvånansvärt ofta, men även människor som man tror ”vet bättre” kan tro det. Bara för att du vet att det inte är på riktigt betyder inte att alla gör det. Det är lätt att glömma att porr är en konstruktion, en artificiell avbildning.

   Svara
 2. Secretessa

  Jag gjorde nyligen misstaget att tro att andra förstår för att jag förstår. Så enkelt är det ju inte alltid. Jag har också varit med om att någon som egentligen mycket väl förstår skillnaden mellan verkligheten och porrfilm ändå försöker sig på porrställningar som visserligen kan se snygga ut på bild men som är obekväma och konstiga.
  Jag blir oftast lite frustrerad över porrfilm för att den är så enkelriktad, visst det finns många olika inriktningar och fetischer men oftast ändå efter någon slags huvudmall. Det jag vill se finns helt enkelt inte.
  Kanske har jag sett fel sorts filmer men jag tycker mig märka att det har blivit råare, hårdare. Mycket köra ner kuken i halsen på tjejen och slå henne i ansiktet. Som om alla killar är lite småbrutala och tjejer bara är till för att ta emot. Jag kan mycket väl tänka mig se en porrfilm där tjejen tar kuken långt ner i halsen men det behöver ju inte vara brutalt för det. Ungefär som analsex, det gör ju inget om de låter det ta lite tid, gnider in med glidmedel och leker en stund innan kuken ska in. Jag vill gärna se porrfilm med lite mer känsla utan att det för den skull behöver vara småsuddigt vaniljsex inlindat i lakan.

  Svara
 3. Lisa

  Jag påminns om projektet ”Make Love Not Porn” som är ”pro sex, pro porn and pro knowing the difference”.

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Ja, det är ungefär vad jag är. För sex, för porr och för att man förstår skillnaden.

   Tack för din kommentar! 🙂

   Svara
 4. B.

  Ja, det är bara att nicka och hålla med. Lite kul att jag hittade det här inlägget ganska precis efter att jag för första gången skriver om analsex själv. Det var inte lätt av den enkla anledningen att jag ville att texten skulle vara sexig och realistisk på samma gång, utan att behöva blanda in beskrivningar av tuber med glidmedel.

  Det där som Lisa blev påmind om lät bra tycker jag.

  Svara

Skriv en kommentar!