Full fart i media

Den här veckan blev det jack-pot på artiklar och reportage om poly och fler intervjuer vet jag det kommer bli under hösten. Bilden av poly i media har förändrats från 2005 års ”den nya sextrenden” i kvällspressen till att en slampa sitter i Gomorron Sveriges tv-soffa (härligt befriande med någon som är tydlig med att det också handlar om sex) och en oerhört bra radiointervju med Polyföreningens ordförande Maria Kedvall.

Radiointervjun gjorde mig glad för inte bara är Maria duktig på att svara utan frågorna hon fick av Erik Blixt var intressanta och kunniga. Bra journalistik helt enkelt, vilket glädjer mig.

Det enda jag blev irriterade med radiointervjun var frågan de ställde på sin hemsida: ”Är flersamhet bättre än tvåsamhet?” Vadå bättre? Det för mig känns som någon som sitter och säger: ”Pilutta dig”. Varför skulle något av det vara bättre eller sämre än det andra? Det är! Och vad som är bäst är varje persons val.

(klicka på bilden för att förstora)

Läs även dessa inlägg:

2 tankar kring ”Full fart i media

 1. Silke

  Synd att saker och personer ska delas in i ”fack och termer” egentligen. Så länge man mår väl och är lycklig med sina val man gör här i livet, ensam eller tillsammans med andra, spelar annat ingen roll anser jag. Sen att jag med stor sannolikhet (jag vet inte säkert, för jag har aldrig ställts direkt inför det..) inte klarat av att leva i poly-förhållanden är ju min sak och mitt val. Att ni lever och gör det är ert. Och vi är nöjda och lyckliga med det. I en bra värld borde det finns plats för oss alla. Ingen far ju illa. 🙂 God journalistik underlättar enormt för det.
  Sen att det ska ta en sådan förbaskad tid för en del personer att vidga sina åsikter och vyer är bara tragiskt men oundvikligt. Sådana personer lär aldrig försvinna.

  Ha en fin måndag!

  Svara
  1. Blanka Blad Inläggsförfattare

   Kan inte annat än instämma helhjärtat.

   Nöjda lyckliga människor som gör egna val. Tråkigt att det ska kännas som en utopi ibland.

   Ha en fin tisdag!

   Svara

Skriv en kommentar!