Vilket lass med skitsnack!

Via Johanna Sjödin läser jag Alf B. Svenssons (ej att förväxla med f.d. partiledaren för KD) debattinlägg om hur han är livrädd för korruptionen av ungdomar. Jag försöker läsa hans ”artikel” men det dröjer inte länge innan mina ögon blir uttråkade. Herr Svensson tjatar om samma halmstrå-argument och krystade sanningar som många normvurmande människor i hans generation också gör: att sex blir ”bättre” om kärlek är inblandat, att tjejer aldrig kan njuta av gruppsex och än mindre väljer frivilligt att delta i det, osv osv. Samma gamla trötta handvridande och moraliserande som alltid.

Återigen blir jag trött på ordet ”moral”. Detta ord som används för att rättfärdiga allt från homofobi till att säga åt andra människor att de inte duger. Moral som används som ett redskap för homogenisering av människor och skuldbeläggning av allt som är ”onormalt”. Det gör mig oerhört trött, och Alf B. Svensson gör mig oerhört trött. Jag önskar att han kunde ha åtminstone tillräckligt med självinsikt för att inse att han är en förlegad dinosaurie och att han borde ha dött ut för länge sen, men jag vet att det är alldeles för stort önsketänkande.

Att människan dessutom är legitimerad psykolog och säkerligen låter sina fördomar och moraliserande pekpinnar skina igenom i sin yrkesutövning gör mig ännu tröttare. Det sista världen behöver är fler människor som hr Svensson, dessa stackars små moralister som är livrädda för att ge människor kontrollen över sina egna kroppar, livrädda för att acceptera det fullständiga, vackra, breda och oerhört spännande spektrumet som mänsklig sexualitet innebär. Nej, istället totar de ihop dessa debattartiklar och förfasas över förfallet i samhället.

Därför ber jag dig, Alf B. Svensson att gå och dra nåt gammalt över dig. Eller vänta, det har du ju redan gjort. Du har ju dragit 1800-talets sexualfientlighet över dig och inte nog med det – du bär skiten som om den vore en mantel.

Läs även dessa inlägg:

4 reaktion på “Vilket lass med skitsnack!

 1. Magnus

  Ja, man kan bara sucka… Vilken skönare värld det vore utan en massa bakåtsträvande, trångsynta. oaccepterande, oförstående människor med en titel som tycker de har rätt att bestämma vad som är bäst för andra. Det som är jobbigt för mig är att det är så otroligt många människor som inte tänker eller vet mer så de tar sådan skit som fakta.

  /Magnus

  Svara
 2. Secretessa

  Bra inlägg!
  Och varför ska Alf B Svensson mfl pådyvla andra deras uppfattning. Är inte ens sexliv var och ens egen sak?
  Jag gick en gång i tiden på folkhögskola och fick då gå på en slags föreläsning av ett par i trettioårsåldern. De berättade för oss ungdomar om att de hade haft sex med varandra innan äktenskapet men sedan kände de att det var fel, de mådde dåligt så de bestämde sig för att avhålla sig i ett halvår eller nåt innan de gifte sig. Och då var det nästan som att de var oskuld på bröllopsnatten och sedan levde de lyckliga i alla sina dagar och tyckte att vi alla skulle vänta tills vi gifte oss och inte göra samma misstag dom de hade gjort. Jag satt där, 18 år, och tänkte: Vilket jävla skitsnack.
  Varför är folk så rädda för njutning, sköna sexlekar och närhet till människor som man kanske inte vill dela resten av sitt liv med? Vad kan hända liksom?

  Svara
 3. Lena

  Sånt här blir man bra trött på. Nervärdera våra ungdomar på detta sätt. Som tur är e dom mkt smartare än så. Så gnället har han inget för.

  Svara

Skriv en kommentar!