Sex är inte en diskmaskin!

Ganska ofta stöter man på rubriker i skvallerpressen (ex: Cosmopolitan, Veckorevyn, Aftonbladet) och på diverse sidor på nätet som alla skriker ungefär samma sak. Det är rubriker i stil med ”Femton knep för det perfekta sexlivet” eller ”Tio saker som du kan göra som gör ditt sexliv fantastiskt” eller dylikt. Dessa rubrikers syfte är såklart att få dig att känna dig osäker, otillräcklig och omedelbart tro att nån blaska eller diskutabel websida har lösningen till dina problem, och kan hjälpa dig att inte förlora Herr/Fru Perfekt till nån som kan dessa knep.

Varje gång jag ser dem blir jag sur. Sex är inte en maskin. Sex är inte en sport. Sex är inte ett företag. Sex är inte status. Sex är inte rätt eller fel.

Man kan inte lösa problem i sitt sexliv genom snabba knep. Man blir inte ”bra” (vad det nu innebär) på sex genom att göra små tricks som man läst om på nån hemsida. Man blir inte bra på sex genom att oroa sig om man gör rätt eller fel. Man blir inte bra på sex genom att läsa nåt som en sexrådgivare på Aftonbladet tycker.

Man blir bra på sex genom att lyssna på den (eller de) man har sex med, och man blir bra på sex genom att öva och genom att ha sex. Svårare än så är det faktiskt inte. Nyckeln till ett bra sexliv är att lyssna och att prata, och att göra dessa två saker i ungefär lika stor mängd.

Jag får emellanåt höra att jag är bra på sex, och även om jag har dåligt självförtroende och svårt att ta till mig berömmet så vet jag att det har att göra med exakt en sak: Jag är förjävla bra på att vara uppmärksam på den jag smeker, pillar på eller har kuken inuti. Jag lyssnar på varje litet andetag, varje litet stön, jag observerar varje liten ryckning, varje litet sprattel, varje liten muskelrörelse. Jag lyssnar med alla mina sinnen, med hela min kropp. När jag gör nåt som kanske inte är perfekt accepterar jag det utan att se det som ett angrepp eller direkt kritik, istället anpassar jag mig lite. Ibland frågar jag saker. Det är inget fel att fråga om man blir fundersam. Ingen människa är tankeläsare, och att tro nåt sånt om sin sexpartner är bara dumt.

Men mest är det att jag är oerhört uppmärksam. Inte svårare än så.

Sex är inte en motor som behöver justeras. Det finns inga knep, inga tricks, inga hemligheter. Om du börjar oroa dig för huruvida du gör rätt eller fel, då kan jag direkt tala om – du gör fel. Inte med hur du har sex, utan att du ens funderar i såna termer. Sex är inte rätt eller fel, av eller på. Det som funkar jättebra med en person kan vara total katastrof med nån annan. Det finns inga genvägar, det finns inga skolor.

Vill du bli en bättre älskare eller älskarinna? Öppna då din mun och dina öron – och inte bara för att suga kuk eller slicka fitta. Använd öronen för att lyssna, använd munnen för att säga saker. Jag lovar, det funkar bättre än att ha nån tidning med korkade pseudo-råd liggandes bredvid dig, och försöka att ha sex på samma sätt som man bygger ihop en LEGO-bil eller ansluter en diskmaskin.

Ovan: Diskmaskin. Inte sex.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!