Gästblogg: Tappa förmågan?

Eia, som vi både har kunnat beskåda naken och läsa ett intressant inlägg från tidigare, har skrivit ett nytt gästinlägg på temat ”Kan man tappa förmågan att få orgasm?”

För en tid sedan läste jag någon slags frågespalt på internet. Jag minns inte exakt vad frågan var, förutom att det handlade om orgasmen; svaret som frågeställaren fick var nämligen att undvika att alltid använda hjälpmedel/leksaker för att komma, eftersom hon då riskerade att inte kunna få orgasm utan dem. Svaret intresserade mig eftersom jag hör till kategorin människor som, av olika anledningar, använder leksaker i princip varje gång jag onanerar. Jag frågade runt lite för att se om någon trodde att det kunde ligga någon sanning i svaret, men de få personer jag frågade avfärdade det hela ganska bestämt – Nej, att använda leksaker ska med största sannolikhet inte behöva resultera i att annan stimulans inte ger orgasm.

Att olika saker har olika bra effekt, både vad gäller själva upphetsningen och hela vägen till orgasmen, är inte svårt att förstå. Att vissa typer av smekningar, både när man gör det själv eller om man får hjälp, ger ”resultat” relativt omgående medan andra inte ger någon som helst reaktion. Sedan finns ju förstås mellanläget också; det ger reaktion men tar dig inte riktigt ”hela vägen”.

Jag befinner mig ofta i mellanläget när jag är med en partner. Det är skönt, jag njuter, men det leder inte nödvändigtvis till orgasm. Jag vet inte om det beror på att jag inte förväntar mig att komma eller om det är för att jag är så van leksakernas vibrationer att jag inte vet hur jag ska bete mig fullt ut när det blir ”manuell stimulans”, så att säga. Det är ingenting jag lider av heller, för som alla nog vet så kan man ha det fantastiskt skönt även utan orgasm. Men, och det här är ett väldigt stort MEN för mig; När jag onanerar så vill jag komma. Det är målet. Där finns det inget ”Det är resan som är viktig”, nej, jag vill komma, och det så snabbt som möjligt. Med mina leksaker så är jag dessutom så nära en orgasm-garanti som man kan komma. Faktum är, att så vitt jag kan minnas så har jag aldrig inte kommit när jag har lekt med mig själv. Den senaste tiden har det dock inte gått lika lätt (pun intended), vilket då alltså fick mig att fundera på svaret i frågespalten. Kan det ändå ligga någon sanning i det? Kan man bli ”immun” mot leksaker, eller annan slags stimulans, om man använder dem för ofta?

(Det kanske är dags att ta en onani-timeout…?)

Läs även dessa inlägg:

3 reaktion på “Gästblogg: Tappa förmågan?

 1. Anonym

  Jag uppfattar att det är så att ”leksakerna” ger så pass mycket stimulans att det blir svårare att komma när jag har sex med en partner. Tidigare kom jag väldigt lätt, men sedan jag börjat med sexleksaker så krävs det mycket mer av en partner och ibland kommer jag inte alls.

  Svara
 2. arthur

  jodå…något vi brukar fundera runt men kanske i mer allmänna termer. Så fort man lämnar ”vaniljsexet” finns många dörrar att glänta på och spännande rum att försiktigt titta in i. Att då hushålla med de nya sakerna kan nog vara en intressant tanke. Tror att vi alla upplevt att när man fått smaka något nytt så blir det så småningom rutin och mindre upphetsande, vilket leder vidare till att man inte ska ”hoppa över några rutor i spelet” utan försöka ta små smakbitar för att få det att räcka längre.

  Blev många liknelser här men tror ni förstår tanken…njut och ha inte för bråttom med att prova nya sexsaker o sexlekar. Alla vill vi väl närma oss den tråkiga mållinjen så långsamt som möjligt och gärna med en riktigt god efterrätt kvar.

  A

  Svara
 3. L

  Jag känner igen det hela… För mig är det lite så att jag kan snöa in på en särskild grej, och så är det BARA den som funkar. Det är lätt att låsa sig en aning när man väl hittat nåt som ger just ”orgasmgaranti”, det blir tryggt och lite bekvämt.
  Det finns ju inte bara många sorters orgasmer utan också många sätt att komma dit, att ha det skönt – jag tror att om man är väldigt van vid just en pre-orgasm-känsla så kan man ha svårt att ens upptäcka en annan sorts känsla som kanske också skulle leda till orgasm.
  Sen, efter x antal gånger i precis samma spår som vanligt, som i Eias fall med leksakerna, kanske den där lilla spänningen som faktiskt måste finnas där försvinner. Jag har vart med om att det blir stört omöjligt att komma, nästan som att kroppen säger till att ”nu får du bli lite mer kreativ”.

  Jag försöker öva mig på att bejaka så många olika vällustkänslor som möjligt, både själv och med min partner. Lämna comfortzonen ibland. Det är som att orgasmregistret blir bredare, så att säga.

  Svara

Skriv en kommentar!