Dumma högerhomofober!

Innan jag verkligen ger mig i kast med det här vill jag säga att det tar emot lite att ge mer uppmärksamhet till en så uppenbart förståndshandikappad och hatisk människa som det här inlägget har sitt ursprung i. Generellt är jag mer en ignorera-och-låt-det-självdö typ än den som föder flammorna, men emellanåt stöter man på ett så urbota hejdlöst stolpskott att det bara måste malas ner till grus.

Med detta sagt, låt oss nu inleda flamberingen.

Jag är polyamorös. Jag passar in i queer-kulturen rätt duktigt då jag är ickemonogam, och även om jag inte själv applicerar etiketten ”queer” så skulle reaktionära krafter definitivt tycka jag är väldigt konstig som inte lever enligt den ”naturliga” monogamin. Att jag dessutom inte har det minsta emot bögar, flator, transor eller dylikt samt dessutom har många vänner som uppfyller en eller flera av dessa kriterier skulle säkerligen ge mig en ordentlig dos med ”guilt by association” och jag skulle säkert få höra mycket om hur jag bidrar till dekadensen och moralens förfall i vårt samhälle. Vilket är helt okej för mig, för när en självutnämnd, vanligtvis vit och överklassad elit börjar vrida sina händer, gråta en skvätt samt med flackande blick gnälla om hur man måste försvara traditioner och värderingar, då får jag lust att blanda molotov-cocktails.

Inte heller är jag rasist. Tvärtom. Jag älskar allt som mångkulturen ger oss. Den ger oss spännande mat, spännande kläder, spännande dofter, spännande språk, nya utmaningar och tankar, nya värderingar, vackra kvinnor och män med hudfärger som går i massor av fantastiska nyanser. Jag önskar ofta att jag hade mer invandrare i mitt kvarter där jag bor, som jag kanske kunde lära känna och dela mat, åsikter och erfarenheter med.

Med dessa två saker i åtanke är jag alltså inte speciellt förtjust i en karl vid namn Willy Christiansson. Willy är ordförande i Sverigedemokraterna i Härryda, och han skrev ett (numera borttaget, verkar det som) inlägg där han klankade ner på homosexualitet och sa att det var onaturligt. Den mycket eminenta sajten Inte Rasist Men.. tog kontakt med Willy för att försöka klargöra vad sjutton han menade, och Willy levererade en lång, komplicerad och inte det minsta logisk eller ens speciellt lättföljd förklaring. Han godkände dessutom alla sina citat, så nu ligger de där de ligger.

Läs det där. Jag rekommenderar det starkt. Hans yrande är så vansinnigt att det både är underhållande och fantastiskt upprörande. Stackars lilla Willy som är fylld med hat och skräck för allt som inte är vit heterosexuell övre medelklass.

Jag saxar ett litet smakprov på vad Willy sa:

”Du kan ju tänka dig själv vem är det som lapar vatten i en kloak eller i ett latrinkärl?
Det finaste vi har är kärleken mellan två kön. Den absoluta klimaxen är när den kärleken sker i samförstånd och kanske då utmynnar i ett planerat havandeskap. Då skapas nya friska generationer, men du kan inte skapa det genom avloppssex.”

Min första spontana tanke när jag läste hans fabulerande var en fråga: Hur sjutton har karln ens tillräckligt med hjärnkapacitet för att driva grundläggande kroppsliga funktioner som andning och matsmältning? Nån som säger så urbota korkade och hatiska saker kan inte ha specellt mycket som fyller ut skallen.

Jag baxnar inför denna stolthet över att vara en dum, inskränkt och hatisk liten man i ett samhälle som håller på att lämna honom bakom sig. Han är en relik, en förlegad dinosaurie som förhoppningsvis snart bara kryper in i ett hål nånstans och självdör eftersom ingen vill riskera att sprida hans dumma gener vidare.

Det som jag verkligen förundras över är hur öppet han går ut och säger att han förespråkar lobotomering av homosexuella, att han tycker att man ska liksom skära ut bögeriet (för han talar såklart i första hand om manlig homosexualitet) ur huvudet på dem, men att det är beklagligt att man inte gör så längre pga brist på resurser. Gissningsvis är han dessutom bitter över detta eftersom det i hans lilla hatiska drömvärld spenderas resurser på invandrare som kommer och knycker våra kvinnor och arbeten? Jag tolkar det iaf så, att Willy är dubbelt bitter. Inte nog med att bögarna tillåts vandra runt helt olobotomerade, resurser som hade kunnat gå till att kapa av skadliga bitar i deras huvud spenderas på invandrare.

Ja, jisses. Stackars lilla Willy med sin xenofobi och sin homofobi. Stackars lilla Willy som blir tvungen att skrikandes och sprattlandes släpas in i ett samhälle där vi inte jagar, straffar, hatar, lemlästar eller dödar de som inte ingår i ett snävt litet perspektiv. Ett samhälle där vi går framåt och uppskattar kärlek i alla dess former, ett samhälle där vi inte håller fast vid medeltida nonsens. Ett samhälle där man inte delar in människor i Godkänt och Icke Godkänt.

Det är ett samhälle jag trivs bra i. Det samhället hjälper jag gladeligen att bygga.

Uppdatering (lite senare): Oj, jag missade totalt att Willy nu har ljugit om det han sagt till Svenska Dagblaskan. Det här är rätt så standard för dessa människor. Han försöker bortförklara det med att han sa saker i stridens hetta, men Inte Rasist Men bekräftar att han tog god tid på sig att godkänna sina citat. Sånt gör man inte i upprördhetens stund.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!