Betala inte dyrt för bondfångeri

DN har en kort artikel där de horar för sin papperstidning/betalvägg med en artikel som lovar snask där DN Söndag har gått på nåt slags sexkurs. Givetvis skriver de ingenting om det i nätupplagan, utan som sagt horar de enbart för betalversionen. Därför kan jag inte veta riktigt vad som hände när DN skickade journalister på dildokonvent eller gruppsex i det fria eller vad sjutton det hela handlar om.

Det jag vet är att varje gång jag läser såna här artiklar eller läser annat om hur människor nu försöker få lite styrfart och nytändning i sina sexliv så blir jag splittrad.

Å ena sidan tycker jag alla sätt att få fart på sitt sexliv är bra, och att ändamålet borde helga medlet. Att svensson vågar ge sig ut ur stugorna och gå på tantrakurser och sexsibility och allt annat som erbjuds tycker jag är bra. Utbildning, kunskap och kanske får de nån fjutt i huvudet och börjar förstå att man ska leva livet på sina villkor, inte efter en norms villkor.

Men den andra sidan känner att det nog finns gott om cyniska bondfångare som startar såna här kurser och sen bara erbjuder en homogeniserad och pastöriserad version som ska vara tillräckligt nytänkande för att locka människor att betala 1500 kronor om dagen för kursen, men faktiskt inte vara så revolutionerande att den skrämmer bort människor med exempelvis kritik mot monogamin. Tillräckligt lockande för att passa inom normativa ramar, men inte så spännande att Fru Olsson med make väljer att stanna hemma och istället spendera pengarna på ännu en svettig finlandskryssning.

Jag har sett och fått reklam för en hel del av dessa kurser, och gemensamt för alla är att jag tycker de lovar väldigt mycket. Att gå på en tvådagarskurs kan ge dig en nytändning, men det är inte en magisk lösning som kommer att förändra ditt sexliv till det bättre. Förändringen måste i första hand komma inifrån, för att det ska fastna måste fröet sås inuti ditt eget huvud – inte komma utifrån av nån instruktör som uppför sig som om denne har hemliga mystiska lösningar från exotiska länder.

Så, gå gärna på kurser och prova nya saker. Kom bara ihåg att det inte finns nåt rätt eller fel sätt att utveckla sin sexualitet och hitta nya spänningar – det finns bara DITT sätt. Om nånting inte har den effekten som du trodde eller hoppades på, gå vidare och prova nåt annat utan att känna att du gjorde fel.

Var försiktig med reklam för kurser som lovar en total förändring och en omedelbar förbättring. Var skeptisk mot anordnare som tar väldigt mycket betalt, som använder väldigt blommigt språk. Odla en sund skepticism mot flummiga recept och ifrågasätt saker – om arrangören försöker undvika att ge konkreta svar på dina frågor är det mest troligt en oseriös arrangör.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!